El Festival Memorimage de Reus inaugura la 15a edició en un format virtual per la covid-19

La gran majoria de projeccions es poden veure gratuïtament a la plataforma pròpia del certamen fins diumenge

El Memorimage de Reus, el festival internacional de cinema amb imatges d’arxiu, obre aquest dimarts la 15a edició en un format virtual i gratuït per la covid-19. La cerimònia inaugural es farà a les set de la tarda a través del canal de ‘YouTube’ del festival i l’obertura anirà a càrrec del film ‘Pilar Aymerich. La Mirada Felina’.

La resta de la programació estarà disponible, a partir de les deu de la nit, a la plataforma pròpia del certamen (online.memorimage.festival.cat). Són pel·lícules com ‘They call me babu’, ‘Video blues’, ‘La vuelta de San Perón’, ‘El abogado’, ‘El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson’ i ‘A media voz’. El certamen s’havia de fer inicialment en format presencial al Teatre Bartrina del 4 al 7 de novembre.

Un retrat de Pilar Aymerich, autora d’infinitat de fotografies icòniques de la transició democràtica i la lluita feminista, aixecarà el teló del certamen. Dins de la Secció Oficial es projectarà el documental ‘A media voz’, una emotiva historia sobre la nostàlgia i l’amistat, les arrels i l’exili que reflecteix el desassossec de tota una generació.

A ‘They Call me babu’ els espectadors podran conèixer l’Alima, una jove empoderada i sense prejudicis que s’incorpora com a mainadera a una benestant família holandesa a la Indonèsia colonial. Per la seva banda, ‘Video blues’ oferirà embarcar-se amb Emma Tusell en un viatge a la seva infància a través d’unes velles cintes.

Completen aquesta secció ‘La vuelta de San Perón’, que explica la història al voltant d’una cinta de 16mm trobada en una caixa de pizza a l’Argentina i, finalment, ‘El abogado’, que relata com Ignacio Echeverría decideix defensar els civils -encara que sigui a canvi de la seva vida- durant l’atemptat al pont de Londres el juny de 2017.

Fora de competició també es projectarà la pel·lícula ‘El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson’, que explica la lluita de Luixy Toledo contra Michael Jackson per la autoria de la cançó més coneguda de tots els temps: ‘Thriller’, però també mostra com el mateix Luixy va salvar la vida de Michael Jackson en dues ocasions.

La Secció MemoriReus, destinada a pel·lícules amb producció o temàtica del Camp de Tarragona, descobrirà els protagonistes del documental ‘Los Glosters’, que segueix la trajectòria d’aquest grup tarragoní de pop que celebren els seus trenta anys de vida. I també es presentarà la pel·lícula ‘Casa Navàs. Construint la Memòria’, que descobreix un dels espais amb més història de Reus.

Totes les pel·lícules estaran disponibles fins diumenge a les dotze de la nit amb l’excepció de ‘A media voz’, que només estarà disponible durant 24 hores a partir de les vuit del vespre de dissabte. Durant la cloenda del Memorimage 2020, també retransmesa pel canal de ‘YouTube’ del festival a les vuit del vespre, es donaran a conèixer els guanyadors d’aquesta edició.

La secció MemoriJove, que ja tenia previst celebrar-se en format virtual, comptarà amb una plataforma d’accés exclusiu per a instituts inscrits on podran gaudir de les pel·lícules ‘Pilar Aymerich. La mirada Felina’, ‘La batalla per les xarxes’ o ‘Antonio Machado. Los días azules’. Comptaran també amb col·loquis en què els alumnes podran fer preguntes als equips de les pel·lícules o a experts sobre la temàtica.

A més, ‘La vuelta de San Perón’, ‘El abogado’, ‘El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson’ i ‘Los Glosters’ estaran a la plataforma Filmin per a tots els seus subscriptors fins al 24 de desembre.

La directora artística, Anna Petrus, ha afirmat queel públic del Memorimage podrà gaudir, aquest cop des de casa, de “pel·lícules respectuoses amb l’equitat i la diversitat tot transitant per alguns dels senders més interessants de la creació documental contemporània”.