Detenen un noi de 15 anys per fabricar bitllets falsos a Reus

El menor va ser detingut després d'intentar pagar amb un d'ells en un bar

La Guàrdia Urbana de Reus ha detingut aquest dijous, 9 de setembre, un menor d’edat com a presumpte autor dels delictes de fabricació i distribució de moneda falsa i d’estafa; i ha denunciat un segon menor com a presumpte autor d’un delicte d’expedició de moneda falsa i d’un delicte d’estafa.

L’actuació policial ha tingut el seu origen en l’avís del propietari d’un bar de l’avinguda del Doctor Vilaseca, el qual ha informat que un grup de cinc joves li han intentat efectuar el pagament amb un bitllet de 50 euros fals. Agents de la Unitat de Policia Administrativa s’han entrevistat amb el responsable del bar, el qual ha facilitat la descripció del presumpte autor dels fets.

Agents de la Guàrdia Urbana han localitzat posteriorment quatre dels nois al passeig de Prim. Després de registrar-los, a un d’ells, que coincidia plenament amb la descripció, li localitzen un bitllet fals de 50 euros. El noi, de 15 anys, ha manifestat espontàniament que els fabricava ell mateix juntament amb un altre noi de 16 anys, el qual no es trobava present al lloc.

Els agents han detingut el noi com a presumpte autor d’un delicte de fabricació i distribució de moneda falsa i d’un delicte lleu d’estafa. El menor ha estat traslladat a Comissaria, on se li ha pres declaració, i posteriorment se l’ha posat en llibertat de menor, a disposició dels seus pares.

Continuant les investigacions, la Guàrdia Urbana ha pogut comprovar com un altre dels menors identificats durant la intervenció policial també es trobaria implicat en els fets. En aquest cas, com a presumpte autor d’un delicte d’expedició de moneda falsa i d’un delicte d’estafa.

Les càmeres de seguretat d’una gasolinera han enregistrat com aquest menor intentava efectuar el pagament amb un bitllet de 50 euros. Agents desplaçats al domicili del menor, li han comunicat la seva condició de denunciat. El cas es posarà en coneixement dels Mossos d’Esquadra per si volen seguir estirant el fil i comprovar si és veritat que els menors fabricaven els seus propis bitllets falsos o els compren a màfies especialitzades.