La gestió de l’aigua, protagonista
A més, en diversos punts del recinte s’hi podrà trobar ‘Ai!gua’, una mostra amb panells informatius i petjades al terra que contenen missatges que volen conscienciar sobre l’emergència hídrica i fomentar un consum responsable.
Més de 15 estands amb productes de proximitat i qualitat
Relacionada precisament amb la Gastrofira, se celebrarà “Elevant fins al cel la cuina i els productes de Riudoms”, una de les activitats més espectaculars de la Fira, un showcooking que es realitzarà dins d’un globus aerostàtic a les immediacions del recinte firal. Diversos cuiners riudomencs elaboraran una recepta des de l’aire i simultàniament els assistents la podran seguir des d’una pantalla gegant.
En el mateix globus, a més, els visitants de la Fira hi podran dur a terme vols captius –el globus s’enlaira i aterra de manera vertical, sempre lligat a una corda–, que permetran veure Riudoms i el Camp de Tarragona des d’una altra perspectiva.
Empreses i comerços, presents a la Fira
La Bibliofira, tallers infantils i la cursa de sacs d’avellanes
El diumenge al vespre tindrà lloc una altra de les activitats més antigues i esperades de la Fira, la cursa de portadors de sacs d’avellanes. En primera instància tindrà lloc una exhibició infantil no competitiva, on infants d’entre 7 i 11 anys carregaran saquets de 10 kg. Posteriorment se celebraran les modalitats adultes, tant femenina (sacs de 28 kg) com masculina (sacs de 58 kg), que serà la final de la combinada Reus-Valls-Riudoms.
La pagesia i l’horta riudomenca, protagonistes
Amb l’objectiu de donar més protagonisme i reconeixement a la pagesia, per primera vegada la Fira de l’Avellana serà inaugurada per un pagès: el riudomenc Josep Zacarias Ferré, membre històric d’Unió de Pagesos a la demarcació.