Comencen les obres d’arranjament del camí del Mig

La inversió permet l'estabilització del ferm i evitar que es malmeti en èpoques de pluja, assegurant la continuïtat del camí i l'accessibilitat permanent tot i en cas de pluges fortes.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana els treballs d’arranjament del camí del Mig, el camí que uneix el terme de Reus amb el de l’Aleixar, i el camí directe de connexió entre Reus i Maspujols. L’obra, amb un pressupost de 12.508,90 euros, s’executa gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Reus i el Consell Comarc al del Baix Camp. Les subvencions comarcals per a l’arranjament i millora de camins de titularitat municipal té una periodicitat bianual en que es reparteixen entre tots els municipis de la comarca.

 

L’obra d’arranjament del camí del Mig s’ha iniciat aquest dilluns, 5 d’octubre i consisteix en l’adequació del ferm de formigó d’un tram de 230 metre lineals del vial. Aquest tram es troba entre altres trams ja pavimentats. La inversió permet l’estabilització del ferm i evitar que es malmeti en èpoques de pluja, assegurant la continuïtat del camí i l’accessibilitat permanent tot i en cas de pluges fortes.

 

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, afirma que “l’obra forma part de la planificació del Govern de Reus de mantenir en condicions la xarxa de camins del terme, amb voluntat de preservar el patrimoni natural de Reus, garantir l’accessibilitat tant dels veïns com de la ciutadania que utilitza la xarxa d’itineraris verds per a la pràctica esportiva”.

 

L’obra ha estat adjudicada a Construccions Vinaixa, amb la previsió que s’acabin aquesta mateixa setmana. Mentre duri la intervenció, el tram de camí estarà tallat al trànsit, també al no motoritzat, per tal d’assegurar una bona qualitat d’estabilització del formigó.

 

L’ús principal del camí del Mig és el d’accés a finques agrícoles però també al tenir continuïtat cap al municipi de Maspujols i amb la possibilitat de seguir el mateix camí fins a la riera del Salt i en direcció aigües amunt també es pot connectar amb el centre urbà de l’Aleixar, per aquest motiu és molt usat també per excursionistes i per ciclistes.

 

Aquest camí forma part de les Rutes Reus 09 (RR09) i la ruta “De la Miranda de Puigcerver a la baronia d’Escornalbou” amb sortida i arribada a Reus, promoguda per la guia de camins “Rutes per Reus i el seu entorn”.