Teresa Pallarès és presentada com a candidata en un Teatre Bartrina ple a vessar

Amb la presència de primeres espases de Junts i d’una nodrida representació de la societat civil reusenca, Pallarès va voler celebrar de manera sonada la seva candidatura

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Pallarès va fer el seu debut com a candidata de Junts a l’alcaldia de la capital del Baix Camp, en un lloc tan emblemàtic com el teatre Bartrina. Apadrinada pel Jordi Turull, l’actual alcalde de Reus, Carles Pellicer, l’ex regidora Montserrat Vilella i el candidat a l’alcaldia de Barcelona per Junts, Xavier Trias, en un teatre ple de gom a gom, la presentació ha tingut aires de xou mediàtic amb ovacions constants per part d’un públic eufòric. L’escenari, amb el fons blau de Junts, ha comptat amb un destacat protagonisme gràfic: el perfil de les ulleres de Teresa Pallarès, un element força representatiu de la seva indumentària.

En l’acte també s’hi han deixat veure primeres figures de Junts com Albert Batet, Jordi Sànchez, Josep Andreu, Montserrat Caelles i una representació ben nodrida de candidats per a les properes eleccions municipals.

MONTSERRAT VILELLA, EMOTIVA

Ha encetat els parlaments Montserrat Vilella, la que es perfilava com a candidata abans que Pallarès guanyés les primàries, que ha tingut un emotiu record per als exiliats arran de la darrera sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Ha definit els eixos programàtics de Junts a Reus com a compromís, eficàcia i proximitat, una continuació dels valors que han definit el mandat de Carles Pellicer. Vilella ha volgut remarcar que es posava incondicionalment al servei del projecte de Pallarès.

TURULL TORNA A REUS

Jordi Turull ha començat la seva intervenció recordant que el seu primer acte després de sortir de la presó va ser aquí, al teatre Bartrina de Reus, cosa que l’emocionava i l’enorgullia. Ha firmat Turull que, cada cop que ve a la ciutat, constata que ‘Reus fa goig’ i ho ha atribuït en bona mesura al mandat de l’alcalde Pellicer. També ha tingut record emocionat per les ‘àvies i avis de Reus’ que tan suport van donar-li en moments de captiveri. Turullha definit Teresa Pallarès com una persona eficaç, implicada, empàtica i -sobretot- molt patidora, per la qual la ciutat de Reus és el primer.

TRIAS I EL RETORN A 2011

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Junts, Xavier Trias, s’ha posat el públic a la butxaca amb el seu estil entre rigorós i sorneguer. Ha afirmat que, com a alcalde, cal treballar pel que vindrà i deixar les ciutats sanejades i endreçades. Trias ha afirmat que té l’esperança de repetir els resultats que es van donar en les municipals de 2011 on -llavors CiU- van guanyar les alcaldies de Reus i Barcelona. Ha seguit afirmat que, si això passa, promet la màxima col·laboració de Barcelona amb la capital del Baix Camp, especialment pel que fa a infraestructures d’interès comú.

PELLICER FA BALANÇ

L’actual alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat el concepte de ‘reusenquisme’, orgull de sentir-se de Reus i disposició a donar-ho tot per la ciutat, com a principi dels seus actes. El seu equip, assegura Pellicer, ha situat a les persones com a centre de totes les seves polítiques: socials, ambientals, ocupacionals i sanitàries; això ha fet que aquests darrers anys la ciutat no parés d’avançar malgrat les tres crisis que, com tot el país, ha hagut de suportar: la política, l’econòmica i la sanitària. Pellicer assegura sentir-se satisfet quan fa balanç de la feina feta pel seu equip i una mica estrany pel fet de presentar la persona -afirma- que el rellevarà: Teresa Pallarès, amb la que va començar el seu mandat com a adversària (al PSC) i amb qui ha acabat treballant colze a colze. Pellicer ha presentat la candidata com una persona propera, eficaç i -de nou- molt patidora.

PARLA LA CANDIDATA

Quan Carles Pellicer ha donat l’alternativa a Teresa Pallarès, els dos s’han desfet en una gran abraçada molt aplaudida pel públic. Pallarès ha volgut començar amb un gran agraïment a Montserrat Vilella, que en tot moment ha estat al costat seu. Després d’agrair l’assistència a tots els presents i reconèixer-se -efectivament- com a patidora, Pallarès ha assegurat amb rotunditat que serà la primera dona alcaldessa a la ciutat de Reus, perquè hi està compromesa. I, ha seguit, posa el seu bagatge polític i, sobretot, professional al servei de la ciutat. Pallarès ha tingut un emotiu record pel seu poble natal (Marçà, el Priorat), tot agraint la presència del seu alcalde, Josep Maria Piqué, a l’acte. Però -ha continuat Pallarès- des dels 18 anys que es va traslladar a Reus, ha fet tota la seva vida a la ciutat i ha triat lliurement ser de Reus.

Sense concretar gaire, ha anat desgranat els reptes de ‘la ciutat del futur’ com les estacions intermodal i de Bellissens, el Campus Universitari, el Clúster TIC… sense deixar de banda allò que dona caràcter a Reus i que forma part del seu ADN: el comerç.

Ha posat en valor el llegat de Carles Pellicer: quan va entrar -ha afirmat- Reus es trobava en una situació financera delicada i Pellicer ha deixat l’ajuntament amb unes arques sanejades i a punt per a encarar el futur.

Com a eixos del seu futur programa ha destacat l’experiència, la solvència i la capacitat de gestió, cosa que li ha de permetre atreure i retenir talent a la ciutat, convertir Reus en la capital del Sud de Catalunya (Pallarès ha afirmat que Reus forma part de l’àrea metropolitana del sud de Catalunya i que la liderarà), posar les persones al centre de totes les polítiques, millorant-ne la qualitat de vida i augmentar la proximitat de la institució, col·laborant amb entitats, empreses i agents socials, tot aconseguint un gran acord de ciutat. Tot plegat ha d’esdevenir, diu Pallarès, el Reus del futur i es pot resumir en un eslògan: Reus primer.

L’acte ha culminat amb tots els oradors fent-se una selfie amb unes ulleres de cartró gegants, davant del nombrós públic que omplia el Bartrina. En acabat els assistents han passat al foyer del teatre on se’ls ha ofert una copa de cava i, sense entretenir-se gaire, han desfilat cap a casa, ja que l’endemà era dia feiner.