Ara Reus proposa un ‘Reus Central Park’ de 35.000 m2 en els terrenys d’Adif

La urbanització contemplaria una gran zona verda i de lleure, vials i passarel·les de connexió i habitatges de règim lliure, per a compensar Adif.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El candidat a l’alcaldia d’Ara Reus, Daniel Rubio Angosto, ha expressat que “volem fer una ciutat fàcil en tots els sentits, i també en urbanisme. Un Reus a un sol nivell”.

Rubio ha detallat que es contempla la creació de passarel·les soterrades i elevades que permetrien connectar sense barreres arquitectòniques el passeig Mata amb el barri Gaudí i el passeig de la Boca de la Mina, a més d’una zona rehabilitada a l’avinguda del Segle XX que enllaçaria amb l’avinguda de Castellvell.

Passos “totalment il·luminats” que permetin el pas de trànsit rodat, de bicicletes, patinets i de vianants. “Reus té grans reptes en l’àmbit urbanístic i aquest és un d’ells”, ha assegurat.

L’alcaldable d’Ara Reus s’ha referit també a la creació d’un gran pulmó verd al Reus Central Park, ubicat als terrenys propietat d’ADIF de l’avinguda del Comerç i que actualment estan en desús. Aquest espai de 35.000 metres quadrats estaria disposat amb carrils segregats per bicicletes i patinets, acompanyat de la construcció d’habitatge privat.

L’objectiu és arribar a un acord amb Adif de forma ràpida per poder executar el projecte en aquesta parcel·la. De fet, Daniel Rubio ha detallat que ja s’han mantingut converses “i es mostren oberts a poder-ho fer sempre que hi hagi una compensació de terrenys per construir-hi habitatges”.

Terrenys d’Adif on es construiria el ‘Reus Central Park’

“El dibuix urbanístic de Reus no té sentit sense les infraestructures ben preparades i Reus es juga el futur urbanístic amb aquest tipus de propostes. Necessitem un Reus a un sol nivell, sense barreres arquitectòniques i, actualment, la gran barrera de la ciutat es diu vies del tren, ha dit el candidat d’Ara Reus. Tot plegat, en paraules de Daniel Rubio, per “convertir Reus en una ciutat fàcil, adaptada i integradora”.

UNA CIUTAT SENSE OBSTACLES

Per la seva banda, el número 3 de la candidatura d’Ara Reus, Albert Piñol, ha expressat que “treballarem per eliminar les barreres arquitectòniques de Reus, amb una tasca conjunta amb les entitats, associacions i col·lectius de diversitat funcional i mobilitat reduïda. I ho farem mitjançant taules de treball”.

Piñol ha assegurat que “pensem en una ciutat per a tothom i, en l’àmbit de la mobilitat, habilitarem tots els semàfors de la ciutat de sistemes sonors per a persones amb diversitats funcionals visuals i millorarem la il·luminació dels mateixos amb sistemes intel·ligents”.

“Necessitem fer una mirada global per construir la ciutat que els reusencs i reusenques es mereixen. Pretenem una ciutat sense obstacles i fer més fàcil la vida de les ciutadanes i els ciutadans”, ha dit Piñol.

Piñol ha afegit que “hi ha molts d’altres punts que afecten l’àmbit de l’urbanisme i microurbanisme i que incloem en el nostre programa electoral. Hi ha molt per treballar i fer, ja sigui en matèria d’enllumenat, paviments, embornals, mobiliari o tota mena d’obra civil”.

SOTERRAMENT DE LA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ DEL PINAR

D’altra banda, i davant de l’acord que ha adoptat Ara Reus amb els veïns de la urbanització del Pinar, el partit municipalista exigirà el compliment dels convenis a l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i ENDESA perquè se soterri la línia d’alta tensió.

Daniel Rubio ha assegurat que “Ara Reus supervisarà que per part d’Ajuntament de Reus es continuï dotant pressupostàriament per al cofinançament de l’execució del projecte”.