Afectacions al trànsit durant 3 mesos al passeig Prim

Els treballs es desenvoluparan en tres fases

Aigües de Reus inicia el dilluns, 10 d’octubre les obres de renovació de la xarxa de sanejament al passeig Prim. L’obra comportarà talls de trànsit durant els tres mesos que està previst que duri l’actuació, segons informa el servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana.

Els treballs es desenvoluparan en tres fases. La primera, que s’inicia aquest dilluns, afectarà el tram entre la plaça de la Pastoreta i el carrer de la Mare Molas. La segona, s’iniciarà una vegada acabada la primera, i afectarà el tram entre el carrer de la Mare Molas i el camí de Riudoms. La tercera fase afectarà tot l’àmbit amb treballs de fresat, asfaltat i pintura.

Per poder portar a terme els treballs és necessari el tall de la circulació, que en la primera fase afectarà el carril de pujada del passeig entre la plaça de la Pastoreta i el carrer de la Mare Molas; així com el tall de trams dels carrers adjacents: Antoni Aulèstia de Pijoan, O’Donell i de Baldomer Galofre.

Les afectacions causades per les properes fases d’execució de les obres, s’informaran en el seu moment, a mesura que avancin els treballs.

 

 

Recomanacions de mobilitat

Donada la importància en la xarxa viària del passeig Prim, el servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana recomana als conductors evitar la plaça de la Pastoreta, si no és estrictament necessari.

Així mateix, com a itinerari alternatiu, es recomana als vehicles lleugers pujar pel carrer de Jurats i carrer de Sant Lluís fins al camí de Riudoms, per incorporar-se finalment al passeig Sunyer.

A la resta de vehicles, i especialment als que es dirigeixin als carrers a l’esquerra del passeig, es recomana desviar-se cap a l’avinguda dels Països Catalans.
La Guàrdia Urbana ha notificat les afectacions al trànsit a les empreses de transport i instal·larà senyalització a la via pública per avisar dels talls.

 

450.000 euros d’inversió

Aigües de Reus gestiona les obres de renovació de la xarxa de sanejament del passeig Prim, adjudicades a l’empresa Agrovial amb un pressupost de 447.709,47 euros.

L’obra permetrà substituir l’actual col·lector d’aigües, una antiga canalització d’obra, actualment molt degradada, i que discorre per la coca central del passeig. Se substituirà per dues canonades noves, una a cada banda de la circulació del passeig. Els treballs s’executaran en dues fase. Ara només s’actuarà al carril de pujada, i pròximament s’instal·larà la segona canonada al carril de baixada. Serà llavors quan serà possible la retirada definitiva del col·lector central.

La inversió també inclou l’asfaltat del carril de circulació en el tram del passeig afectat per les obres, que ja estava programat en el pla de reposicions d’asfalt que l’Ajuntament de Reus executa de manera periòdica.

Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de la zona el telèfon 977345843 per a qualsevol consulta durant les obres. Així mateix, Aigües de Reus ha incorporat aquest 2022 codis QR com a mitjà d’informació per al veïnat. El codi QR figura en els fulls que es distribueixen, mitjançant bustiatge, en els domicilis dels veïns afectats i també en els cartells que s’enganxen en les tanques perimetrals de les obres. El codi, a través d’una aplicació de mòbil, permet accedir a la web d’Aigües de Reus on hi figura un resum del projecte i informació detallada sobre les obres en curs.