La històrica marca de torrons Virginias, arrelada a Reus, dirà adeu a la ciutat després de més d’un any de producció en la seva nova planta ubicada al polígon Nirsa. La decisió, segons ha informat Canal Reus, ha estat presa per Acrimont Foods, l’empresa d’Agramunt que va adquirir la línia de producció de torrons de Virginias el 2018, i que ara ha anunciat el tancament de les instal·lacions a la ciutat. La mesura afectarà directament els 24 treballadors de la fàbrica, als quals s’està negociant les condicions d’acomiadament.
Aquest tancament representa una pèrdua per a Reus en el sector industrial de la ciutat, on ha estat una marca emblemàtica durant dècades. Tot i això, el futur de la marca no sembla estar en perill, ja que les negociacions entre Acrimont i Borges apunten a una continuïtat de la producció a través de l’empresa reusenca, que s’encarregarà de la distribució, tal com ha informat el mateix mitjà.
Inversions que no han fructificat
El tancament de la planta de producció al polígon Nirsa arriba després d’una inversió de tres milions d’euros per part d’Acrimont Foods, que va transformar dues naus de la zona en una moderna planta de producció. La fàbrica va obrir portes a finals de 2024, però el projecte no ha aconseguit consolidar-se com s’esperava. A més, un altre dels elements que formaven part de la renovada estratègia d’Acrimont, una botiga amb cafeteria a la plaça del Mercadal, també va tancar les seves portes el 2023.
Les causes del tancament de la fàbrica de Virginias podrien estar relacionades amb les dificultats de consolidar la producció i comercialització en un mercat cada vegada més competitiu i amb un panorama econòmic incert. La reconversió d’aquest sector alimentari sembla haver estat un repte per a la marca.
Una ciutat que s’acomiada d’altres marques emblemàtiques
El tancament de la planta de Virginias s’emmarca en una sèrie de pèrdues per a la ciutat de Reus, que aquest any ha vist com altres marques emblemàtiques deixaven de produir-se al municipi com Almendrina.
Amb aquest panorama, Reus es veu immersa en una transformació del seu teixit industrial, amb l’adeu de marques que, en el passat, van ser el cor de l’economia local. Els moviments comercials i les aliances estratègiques com la de Virginias amb Borges reflecteixen els canvis en el sector alimentari i la necessitat de modernitzar-se per continuar competint en el mercat global.