Els dies 15 i 16 de novembre arriba a Reus la 27a Fira de l’oli DOP Siurana (Festa de l’Oli Nou), un certamen organitzat conjuntament per l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que són presents els productors més importants de la Denominació d’Origen, què presenten de forma col·lectiva el seu oli nou.
L’objectiu de la fira és donar la benvinguda a l’oli nou i reunir a la ciutat els productors més importants de la DOP Siurana. Cal destacar que Reus continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta de forma conjunta l’oli nou de la temporada, i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar una vintena olis nous diferents de la denominació d’origen protegida Siurana.
Aquesta llarga trajectòria fa la Festa de l’Oli Nou de Reus s’ha consolidat en el calendari d’esdeveniments gastronòmics del país, convertint-se en una cita de referència en la promoció dels productes agroalimentaris a Catalunya. En aquest sentit, cada vegada més visitants d’arreu del país es desplacen a la ciutat, durant les dates de la Fira, per comprar aquest producte de gran qualitat, essencial en la dieta mediterrània, una tendència que en els darrers anys s’ha anat incrementant. També cal dir que s’ha consolidat com un model d’èxit, tant l’import divulgació i l’impacte que té com per alt volum de vendes.
Un altre dels aspectes a destacar d’aquest esdeveniment és la gran implicació de sectors i entitats de la ciutat que se sumen a la Fira de l’Oli organitzant diferents activitats durant la mateixa setmana.
Durant els dies de la Fira, els visitants podran tastar l’oli d’una quinzena de productors de la DOP Siurana al mateix tems que podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, ja que es realitzen un gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar. D’altra banda, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra d’oli els productors obsequien als clients amb butlletes «rasca-rasca» amb diferents premis.
Entre les activitats paral·leles cal destacar com a principal novetat 1r concurs d’all-i-oli de la fira d’oli nou. També cal destacar l’esmorzar degustació del dissabte el matí, és un esmorzar solidari i el 50% de la recaptació anirà destinada a la Marató de TV3. Pels més petits es realitzarà el berenar de pa amb oli i xocolata del divendres a la tarda.
Una setmana especialment dedicada a l’oli nou DOP Siurana
Les entitats comercials, els mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb botelles i elements relacionats amb l’oli.
A la vegada, també es durà a terme una campanya especial als Mercats Central i del Carrilet de Reus. De l’11 al 15 de novembre, les parades obsequiaran als seus clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d’oli Siurana, i un any més els hotels de Reus realitzen una oferta especial de cap de setmana a la ciutat.
Per últim, també es realitzarà una jornada tècnica: «La intel·ligència artificial com a eix de futur del sector agroalimentari», que tindrà lloc el dia 11 de novembre a REDESSA Tecnoparc de 9.15 a 12 hores.