Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Reus i la URV signen un protocol marc en favor del desenvolupament econòmic del territori

Avatar photo
Josep Pallarès ha destacat la importància d’aquesta col·laboració, que fa anys que existeix, tot i que ara s’ha plasmat en aquest acord

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, han signat avui, 13 de juny de 2024, el protocol marc de col·laboració entre ambdues institucions per tal de plantejar projectes conjunts per al desenvolupament econòmic del territori en els quatre anys vinents. En l’acte també ha estat present el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges.

Aquest protocol vol donar impuls i promoure accions i projectes que es desenvolupin des dels diferents departaments de l’Ajuntament de Reus i de la URV en els següents àmbits:

  • L’àmbit de la innovació i els projectes destinats principalment a assolir els objectius de l’Agenda Urbana 2030.
  • En donar impuls a programes de formació, capacitació, gestió del talent i ocupabilitat, especialment en els sectors tecnològic, agroalimentari i de la salut.
  • En el foment de la cultura emprenedora, la creació, el creixement i la consolidació d’startups i spinoffs al territori, així com en donar suport a programes d’incubació i acceleració.
  • En posar en marxa programes de transferència de coneixement i les seves aplicacions, així com en la celebració d’esdeveniments que fomentin la cultura de la innovació i la transferència de coneixement.
  • En donar impuls a la investigació aplicada destinada a resoldre problemes específics de la indústria o la comunitat i amb l’establiment d’aliances estratègiques per coliderar projectes transformadors sectorials i territorials.
  • En donar impuls comú a estratègies i projectes en matèria de turisme i projecció de la ciutat, així com en l’àmbit de les relacions internacionals.
  • En establir mecanismes de col·laboració en l’àmbit de la cultura, el patrimoni cultural (material, immaterial i arqueològic) i dels museus.
  • En definir conjuntament plans i projecte en matèria de medi natural, promoció de la sostenibilitats, així com estratègies de transició ecològica, climàtica i descarbonització.
  • En establir mecanismes de col·laboració en l’àmbit de la sanitat, la salut pública així com en la promoció de la salut.

La URV i l’Ajuntament de Reus col·laboraran en aquests àmbits d’interès comú establint convenis específics quan s’escaigui i també es comprometen a intercanviar informació sobre les activitats d’interès mutu.

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, afirma que la signatura del protocol “fa palesa la voluntat del Govern de Reus de plantejar projectes conjunts per contribuir al desenvolupament econòmic del territori, amb especial atenció a la ciència i la innovació, i que és un dels eixos d’aquest mandat com queda reflectit al nostre Pla d’Acció Municipal”.

El rector de la URV, Josep Pallarès, destaca la importància d’aquesta col·laboració que fa anys que existeix tot i que ara s’ha plasmat en aquest acord: “Teixir aliances amb les institucions és fonamental per potenciar, des del coneixement, el creixement econòmic i social del nostre territori, per generar sinergies i per acostar la universitat a les necessitats de la comunitat.”

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fifteen + one =

Notícia anterior

Arriba una nova edició de la Festa de la Granja del Morell

Notícia següent
Platja Altafulla

Comença el servei de vigilància i socorrisme a la platja d’Altafulla

Notícies relacionades