Reus talla el trànsit el carrer de Misericòrdia el “Dia sense cotxes” i n’avalua l’impacte al tomb de ravals

El vial es talla a la circulació de vehicles entre la plaça de la Pastoreta i la plaça d’Hèrcules, de 9:00 a 21:00h

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Reus talla al trànsit un tram del carrer del Misericòrdia aquest divendres, 22 de setembre, coincidint amb la celebració del Dia Sense Cotxes i la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. El vial es talla a la circulació de vehicles entre la plaça de la Pastoreta i la plaça d’Hèrcules, de 9:00 a 21:00h.

Aquesta acció, organitzada pel Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, vol sensibilitzar la ciutadania sobre la contribució del trànsit privat a les emissions dels gasos d’efecte hivernacle i la invita a deixar aquest mitjà de transport, com a mínim per un dia i provar nous mitjans de transport per desplaçar-se per la ciutat.

 

L’experiència també ens ha de permetre recollir dades empíriques per continuar avançant amb el desplegament de les polítiques de mobilitat sostenible a la ciutat. La Guàrdia Urbana ha instal·lat dos radars pedagògics al raval de Robuster i al carrer de Jaume I que permeten comptar el número de cotxes que circulen per aquests vials amb el carrer de Misericòrdia obert i tancat.

La comparativa ha de donar dades que permetran avaluar la relació entre el tall de trànsit del carrer de Misericòrdia i el volum de vehicles que absorbeix el tomb de ravals.

 

Igualment, l’acció s’emmarca en els actes programats per l’Ajuntament amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, amb els quals es promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

En aquest sentit, Reus Transport ha fet coincidir enguany amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible la campanya per promocionar l’ús del bus municipal als instituts repartint bitllets gratuïts entre 11.000 alumnes de secundària. Aquesta setmana, tots els estudiants han pogut gaudir de bitllets gratuïts per als seus viatges d’anada i tornada als centres educatius.

 

Així mateix, la Guàrdia Urbana en col·laboració amb l’associació Prevenció d’Accidents de Trànsit, va organitzar el cap de setmana passat  una acció informativa i de sensibilització dirigida a persones usuàries de patinets i bicicletes. Es van repartir més de 350 braçalets fluorescents per fer més visibles els usuaris d’aquests vehicles. Braçalets amb un codi QR que enllaça amb consells i recomanacions per circular en patinet i bicicleta de manera segura.