Reus publica l’informe amb les propostes del Consell d’Infants 2022: ‘Entorns escolars en una ciutat jugable’

En aquesta edició del programa han participat 24 escoles i 1055 alumnes

L’Ajuntament de Reus publica l’informe “Entorns escolars en una ciutat jugable”, el document elaborat durant el 2022 a partir de les propostes fetes pels alumnes del Consell d’Infants. Durant aquest curs, els estudiants han tractat com millorar els entorns escolars per tal que siguin més jugables.

Les principals conclusions a les quals van arribar els consellers demanen més bancs, parcs amb arbres, jardineres, elements de joc, fonts d’aigua, pintar murs, etcètera. En aquesta edició del programa han participat 24 escoles i 1055 alumnes.

L’informe recull el desenvolupament de tot el procés: primer contacte amb les escoles, els tallers presencials amb els infants, les sessions dels consellers, etcètera. I a l’apartat final de l’informe s’inclouen tots els textos de propostes finals de cada una de les 24 escoles que han participat.

L’informe ha estat encarregat a Arjub Studio, un col·lectiu que treballa en temes d’urbanisme i infància i que vetlla per la inclusivitat. A més, també s’han fet càrrec de la dinamització dels debats als centres educatius i del disseny del material pedagògic del programa.

Aquesta activitat s’inclou al programa Infants Ciutadans, promogut des de la Regidoria d’Educació. Cada curs es proposa un tema sobre el qual es demana l’opinió als alumnes de 5è de primària, i així es promouen els espais de reflexió en el si dels centres educatius.