L’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya impulsaran conjuntament al barri Fortuny un projecte d’enfortiment comunitari com a motor de cohesió i progrés social en el marc del projecte pilot “Barris amb futur” del Departament de Drets Socials. La proposta reusenca, treballada des de la regidoria de Serveis a les Persones i Drets Socials, ha estat un dels 20 projectes seleccionats.
“Barris amb futur” parteix de la base que la fortalesa comunitària contribueix a millorar la capacitat de prosperar de la població resident en un territori i, en conseqüència, la millora de les condicions de vida de la població facilita que s’hi mantingui la residència.
En aquest context, Ajuntament i Generalitat elaboraran conjuntament un projecte d’intervenció sociourbana basat en el treball comunitari. L’objectiu és fer una intervenció integral que, un cop finalitzada, sigui sostinguda en el temps.
Prèviament, les dues administracions elaboraran un estudi tècnic de la situació al barri, crearan i dinamitzaran els espais de governança del projecte, i definiran estratègies d’actuació.
Tot plegat s’ha de concretar en el projecte d’intervenció sociourbana; el qual ha de permetre enfortir els aspectes següents:
Els principals objectius de la intervenció que es farà al barri Fortuny són els següents:
El projecte que s’impulsarà al barri Fortuny no parteix de zero; recull el testimoni dels programes d’acció comunitària que l’Ajuntament ja porta a terme a la zona. En especial, destaca el projecte de rehabilitació per a la millora de l’eficiència energètica i l’accessibilitat al nucli històric del Barri Fortuny, vinculada als ajuts Next Generation, que parteix del treball comunitari que fa anys que es fa al barri.
El passat dilluns 15 d’abril, la regidora de Serveis a les Persones i Drets Socials i Habitatge de l’Ajuntament de Reus, Anabel Martínez Serrano, va participar en la taula rodona amb especialistes i representants municipals de la jornada de treball per continuar avançant amb el projecte pilot “Barris amb futur” que es va fer al Palau Robert de Barcelona.
Durant la sessió també es van concretar els 20 territoris que formaran part del programa que contribuirà al desplegament de la llei de millorament urbà, ambiental i social dels barris i viles de desembre de 2022.
Els barris s’han escollit d’acord amb criteris quantitatius i qualitatius. Indicadors quantitatius com població migrant amb renda baixa-mitjana, població amb estudis baixos, joves sense estudis, població ocupada, renda mitjana per persona i treball de baixa qualificació. I criteris qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària. Un altre dels arguments és demostrar que la intervenció comunitària proactiva permet trencar el cercle d’exclusió.
Poc després de les 20 hores, gran part dels residents de Tarragona han recuperat l'electricitat a les seves cases. Aquest…
Aena recalca que els aeroports han estat operatius durant tota la jornada gràcies als sistemes elèctrics de contingència -tot i…
Salvador Illa espera recuperar "totalment" el subministrament elèctric al conjunt de Catalunya "en les pròximes hores". Fins aquest vespre s'ha…
L’Ajuntament de Barcelona habilitarà, com a mínim, tres poliesportius per aquelles persones que hagin de quedar-se a la ciutat per…
L'apagada generalitzada continua afectant milers de persones, però a partir de les 17 hores part del territori català ha recuperat…
Les classes a les universitats suspeses, els semàfors sense funcionar, els trens parats i molts més problemes derivats de la…
Esta web utiliza cookies.