Reus, guardonat per ser dels millors de Catalunya en transformació digital

La ciutat de Reus ha quedat en el Top 10 en la categoria d'ajuntaments de municipis de més de 50.000 habitants

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Reus ha estat guardonat novament amb el Reconeixement Administració Oberta 2022, uns guardons que destaquen el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública. La ciutat de Reus ha quedat en el Top 10 en la categoria d’ajuntaments de municipis de més de 50.000 habitants.

Aquest reconeixement públic avala la línia de treball de l’Ajuntament de Reus durant els últims anys. Una línia d’obertura cap a la ciutadania i el foment de les relacions electròniques.

 

L’acte de lliurament dels guardons s’ha celebrat aquest dimecres, 29 de març a Manresa i ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència i presidenta del Consorci AOC, Laura Vilagrà.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any aquests reconeixements per valorar la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital i, alhora, aprendre de les millors experiències per impulsar conjuntament l’administració digital.

El guardó té set categories en funció dels habitants (fins a 500 habitants; de 501 a 1000 habitants; de 1001 a 5000 habitants; de 5001 a 20.000 habitants; més de 50.000 habitants i Consells Comarcals). Dins la categoria de més de 50.000 habitants, Reus ocupa el quart lloc.

 

Per tal d’atorgar aquestes distincions, l’AOC analitza els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables amb l’objectiu de valorar la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millores experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert.

La metodologia utilitzada per calcular el grau de maduresa digital de la teva administració local analitza dades de qualitat i contrastables per avaluar més de 30 indicadors de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per a fer esmenes i garantir la qualitat de la informació.