Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Reus commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Avatar photo
Aquest matí, s’ha penjat el domàs amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI, al balcó de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, se suma al Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia que se celebra avui, 17 de maig, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de promoure el respecte i la tolerància envers les opcions de gènere i sexuals en una societat cada vegada més diversa amb l’objectiu d’afavorir la convivència. Aquest matí, s’ha penjat el domàs amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI, al balcó de l’Ajuntament i Josep Maria Torres, en representació del Col·lectiu H2O, ha llegit el manifest elaborat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i la Comissió de Coordinació del Consell Nacional LGBTI de Catalunya amb motiu d’aquest dia internacional.

Gala Drag

Aquest diumenge, 19 de maig, està previst que es faci la segona edició de la Gala Drag de Reus, organitzada pel col·lectiu H2O, el Casal de Joves La Palma i el Casal de les Dones, de 18 h a 21 h a La Palma. L’assistència a la gala és gratuïta i oberta a tothom.

Aquesta segona edició presenta algunes novetats respecte a l’anterior amb l’objectiu d’impulsar el treball en equip, en lloc de la competició individual: més espectacle, cohesió i retribucions dels espectacles.

La gala serà presentada per Lady Savannahamb la companyia de Frida la Ter i a més de les actuacions de cada drag, es preveu que hi hagi un xou final conjunt. Així mateix, hi haurà espai per a la reivindicació, motiu pel qual l’esdeveniment es convoca en el marc del Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia.

Es tracta d’una Gala Drag amb joves del territori per reivindicar que hi ha persones lliures i dissidents que busquen socialitzar, empoderar-se, sentir-se segures i trobar oferta cultural entorn la diversitat sexual i de gènere. Joves amb molt de talent que a vegades tenen pocs espais Drag on treballar.

Amb aquesta gala es vol conscienciar del sexisme que es pateix a les poblacions de la zona i també visibilitzar altres diversitats. Es tracta de reformular el gènere hegemònic que és el conseqüent d’una gran part de les agressions LGBTI-fòbiques que malauradament van en augment en el nostre territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Escola de la Natura fa una activitat sobre la contaminació acústica i atmosfèrica a Parets

Notícia següent

L’Espai de Lleure del Morell celebra el seu final de curs

Notícies relacionades