Reus col·labora amb la campanya europea ‘Let’s Clean Up Europe’

El 6 de maig a la Plaça Mercadal

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, en col·laboració amb deu centres educatius de la ciutat, impulsa a Reus la campanya “Let’s Clean Up Europe”, en el marc de la Setmana de Prevenció de Residus i promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest divendres 6 de maig al matí, 450 alumnes d’instituts i escoles de Reus realitzaran una recollida de residus en un espai proper al seus centres. Un cop feta la recollida, els alumnes, amb cartells i pancartes elaborades prèviament, es dirigiran a la plaça del Mercadal on a les 13.30 hores seran rebuts per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Recursos Humans.  A la plaça es farà recompte dels residus acumulats, per conscienciar de la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura, i els alumnes de secundària de l’escola Puigcerver llegiran un manifest.

Els centres participants són l’Escola Joan Rebull; l’Escola Prat de la Riba; l’Escola Montsant; l’Escola Isabel Besora; l’Escola Puigcerver; l’Escola Misericòrdia; l’Escola Bressol Municipal La Ginesta; l’IES Baix Camp; l’IES Gaudí i l’IES Roseta Mauri.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha manifestat que “l’objectiu de la jornada és sensibilitzar la població de Reus sobre la necessitat de reduir els residus que generem i de controlar-ne la seva selecció, a partir de la suma visual i numèrica de totes les deixalles recollides en el matí que es realitzarà l’acció conjunta”.

Els quatre objectius que persegueix l’acció són:

  • Promoure la cura i respecte cap l’entorn natural.
  • Promoure la reducció i prevenció de residus.
  • Visibilitzar i conscienciar la ciutadania del problema dels envasos i de l’abús dels plàstics.
  • Sensibilitzar i motivar la ciutadania per millorar la qualitat de la recollida selectiva de Reus.

Tots els centres educatius estan treballant en els dies previs a l’acció en la importància de la reducció de residus i han fet cartells que portaran al llarg del camí, des del tram de recollida fins a la plaça Mercadal. Els petits i petites de l’Escola Bressol Municipal La Ginesta també col·laboraran en l’elaboració de cartells; els alumnes de l’institut Gaudí portaran fins a la plaça els cartells que han dissenyat els més petits i els alumnes de l’escola Isabel Besora ha estat l’encarregada de fer la pancarta principal de l’acció.