Reus celebra la Diada de Corpus amb més de 5.000 coques amb cireres

Més de 2.000 infants que han vist com ballaven la Mulassa i els Gegants a la plaça Mercadal

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Reus reparteix avui dijous més de 5.000 coques amb cireres per celebrar amb la ciutadania la festa de Corpus. Aquest matí han passat per la plaça del Mercadal més de 2.000 infants que han vist com ballaven la Mulassa i els Gegants i han pogut menjar una coca cadascun.

A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal la cèntrica plaça reusenca, amb una celebració oberta a tothom i en la que es repartiran més de 3.500 coques, gentilesa del Forn Sistaré de Reus. L’arribada dels gegants a la plaça està prevista per a les 19:00 h.

Un dels atractius de la festa de Corpus d’enguany és el nou vestit de La Vitxeta, un regal que li ha fet Reus Transport, amb motiu del seu 25è aniversari. Hi ha moltes referències històriques que parlen de l’especial cura per part de l’Ajuntament perquè quan sortissin els gegants i la Mulassa tots tinguessin el millor aspecte possible. Especialment La Vitxeta, que ha gaudit de nombrosos canvis de vestit i pentinat, ja que marcava la moda de l’època amb la seva indumentària.

El moment més especial en què podem veure els canvis dels gegants és, tradicionalment, el dijous de Corpus, la primera de les sortides dels gegants dins la festivitat. El vestit que acaba d’estrenar l’ha confeccionat El Barato.

 

El programa de Corpus 2023

El programa previst per a tota la festa de Corpus és el següent:

Dijous 8 – La coca amb cireres 

 • A les 9:30 i a les 16:00 h, des del Campanar, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’Ajuntament, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.
 • 9:30 h, a la plaça del Mercadal, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.
 • De 10:30 a 13:00 i de 17:00 a 20:30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.
 • 19:00 h, a la plaça del Mercadal, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de les gralles i el timbal. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

Divendres 9

 • De 10:30 a 13:00 i de 17:00 a 20:30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.
 • 19:30 h, al centre Cultural El Castell, xerrada “Les músiques genuïnes del Corpus Christi” a càrrec de Mn. Jaume Gené Nolla, director de Música Sacra de l’Arquebisbat de Tarragona. Organitza: Confraria de la Verónica de Reus.

Dissabte 10 – Els gegants i els Bous de Foc

 • De 10:30 a 13:00 i de 17:00 a 20:30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.
 • 10:30 h, des de l’Ajuntament, sortida en cercavila  de la  Mulassa petita, els Gegants petits i l’Àliga petita i, com a convidats, els Gegants petits del Pi de Barcelona. A les 13.00 h, a la plaça del Mercadal, darreres ballades.
 • 12:00 h, des del Campanar de la Prioral, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
 • 18:30 h, des de la Casa Rull i pels carrers del nucli antic, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa.
 • 19:00 h, a la plaça del Mercadal, ballades de la Mulassa i dels Gegants amb l’acompanyament musical de gralla, metall i percussió.
 • 20:30 h, des del Campanaret, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.
 • 21:00 h, a la plaça del Mercadal, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.

 

Diumenge 11 – La professó de Corpus 

Durant el matí, pels carrers per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.

 • 10:00 h, des del Campanar, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants des de l’Ajuntament, per recórrer els carrers de la ciutat.
 • De 10:30 a 13:00 i de 17:00 a 20:30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.
 • 12:30 h, a la Prioral de Sant Pere, celebració de la missa.
 • 18:30 h, a la Prioral de Sant Pere, ofici religiós, celebració de la missa.
 • 18:45 h, des de l’Ajuntament, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.
 • 19:30 h, a la porta de la Prioral, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, Professó de Corpus. Toc General. Precediran la professó els Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. Encapçalaran el seguici religiós la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llançament de pètals de flors al pas de la Santíssima. Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
 • 20:45 h, a la plaça del Mercadal, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.