Reus Promoció dona la benvinguda a una nova edició de les jornades Arròs Ganxet, una trobada gastronòmica que convida a gaudir de la millor gastronomia mediterrània i aposta pel producte de quilòmetre zero com a element central. Un total de 20 establiments de la localitat oferiran, en una proposta pròpia, diverses tapes on l’arròs, els vins i altres productes de la zona seran els grans protagonistes. Així doncs, els visitats podran participar en la degustació de les propostes a partir del 25 d’abril fins a l’11 de maig.
La iniciativa es presenta aquest 2025 com un “esdeveniment plenament consolidat”, segons les paraules de Noemí Llauradó, regidora de Projecció de la Ciutat. També, ha assenyalat que l’Arròs Ganxet no es presenta com una acció gastronòmica més, sinó que aposta per “donar suport al sector de la restauració, donar visibilitat als establiments que hi participen i alhora també, per prestigiar la imatge de la ciutat“. A més, ha volgut fer valdre l’esforç de l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Reus, el Celler Terra i Vins i l’Arròs Bayo que, juntament amb Reus Promoció, han estat a càrrec de l’organització de l’esdeveniment.
Un dels organitzadors, Víctor Perales, representant de l’AEH a Reus, ha destacat que la proposta oferida per cada establiment farà homenatge al receptari tradicional de la cuina catana, però alhora “apostarà per la creativitat i les noves tècniques“, d’aquesta manera admet com aquesta trobada exemplifica el “caràcter innovador que té la gastronomia a Catalunya”. A més, també ha mencionat com Reus “està posicionant-se com una veritable capital gastronòmica” i ha destacat que això es deu a un dels punts forts dels restauradors del municipi: la gran atenció al públic.
La presentació també ha comptat amb els representants de dos dels establiments col·laboradors, el Joan Maria Riera, propietari i enòleg de Celler Terra i Vins i el Xavier López en nom de Nomen Foods. Tots dos han estat d’acord en la importància que tenen aquests tipus de projecte, perquè suposen un aparador per promocionar la gran qualitat del producte de km 0 que existeix al territori.
En acabar, tres dels restaurants han ofert una degustació dels arrossos que es presentaran en les jornades, en concret, han estat presents el Xivarri Tasca Reus, La Croketería i el restaurant Cervus. Tanmateix, amb els plats d’arròs han estat maridats amb vins del celler.
Establiments participants
- Baticuore
- Moto Sport Café
- El Racó de JP
- Ferran Cerro Restaurant
- Vermut Rofes Restaurant,
- Bar Amics de Reus
- Restaurant L’Estel
- Terrassa Gaudí
- La Lleona Cafeteria
- Bar Restaurant Peixateries
- Flaps
- Buidasacs Restaurant
- La Croketeria
- Cervus Restaurant
- Xivarri Tasca Reus
- 14.5 Beer Wine
- L’Alkimista
- Casa Coder
- El Castell
- Cal Gallisà