Planet Reus Estiu 2023 presenta activats d’oci i lleure saludable per joves

La programació compta, un any més, amb el suport de més de 25 entitats i agents socioculturals de la ciutat que organitzen activitats dirigides a les persones joves

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El departament de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania ha presentat aquest matí el Planet Reus Estiu 2023 que inclou una gran oferta d’activitats d’oci i lleure saludable per a joves des dels 12 als 29 anys, amb la voluntat que puguin gaudir d’activitats físiques, espais de socialització amb altres joves, formacions en temes de lleure i salut, i finalment sortides per gaudir de l’entorn.

 

El programa Planet, un programa transversal dels departaments de Salut i Joventut, té com a objectiu treballar en els espais d’oci i lleure dels joves per tal d’oferir a través de la comunitat una oferta saludable, divertida i de qualitat per a tothom; afavorint el desenvolupament d’habilitats i competències per a la vida a través de la participació dels joves en aquests espais.

 

Aquesta oferta no és un llistat d’activitats sinó que és una proposta sorgida d’un treball acurat amb les entitats juvenils que desenvolupen activitats per a joves, una anàlisi de l’entorn i l’oferta d’oci saludable per a joves que existeix a la ciutat i un treball amb els i les joves que tenen talents i habilitats i que volen contagiar-ho a altres joves.

 

El temps d’oci dels joves és un espai d’aprenentatge i un factor de protecció; participar en espais d’oci és una experiència integradora i saludable per als i les joves i afavoreix els aprenentatges significatius per tant es tracta d’oferir activitats que després els joves poden continuar al llarg de l’any a les entitats de referència i als espais on es duran a terme aquestes activitats a la ciutat. Activitats de proximitat que fomenten el talent local i afavoreixen la creació de xarxes de relacions protectores i satisfactòries per als i les joves.

 

Programació

A partir del dilluns 5 de juny a les 18:00 h s’obriran les inscripcions de les activitats de Planet Reus que, enguany arriba, amb un centenar d’activitats que es programen al llarg de 5 setmanes, les 4 de juliol i la primera d’agost, i 1.500 places oferides. La inscripció a les activitats serà a través del portal inscripcions.reus.cat o i també es pot fer de forma presencial al Casal de Joves la Palma.

 

Aquest any totes les propostes són de caràcter gratuït —menys una— i responen a les necessitats educatives i culturals de formar-se i viure noves experiències, durant l’estiu.

 

La programació compta, un any més, amb el suport de més de 25 entitats i agents socioculturals de la ciutat que organitzen activitats dirigides a les persones joves.

 

Les activitats són de diferents temàtiques intentant programar una oferta que resulti atractiva per a tots els i les joves de la ciutat i que reculli els seus interessos. Aquests s’agrupen en funció de la temàtica (cultural, formativa, noves tecnologies, esportives…) o bé a la franja d’edat a qui van adreçades. En aquest sentit hi ha dues grans franges. La de 12 a 17 anys i activitats adreçades principalment a joves a partir de 18 anys.

 

Les activitats també tenen durades diferents, unes que duren tota la setmana, altres que es repeteixen  un dia concret la setmana o d’altres de puntuals. Algunes de les activitats també estan organitzades de forma transversal amb altres regidories de l’Ajuntament com la Regidoria d’Esports, Igualtat, Cultura i Educació.

 

Destacar entre les activitats l’oferta d’Escape Rooms els divendres a la tarda i les 7 sortides d’un dia a viure diferents experiències: des de muntar a cavall, a fer wakesurf, karting o una sortida nocturna de fotografia.

 

Destacar també l’oferta esportiva d’aquest estiu que compta amb dos mini lliguetes de futbol, una de futbol7 al Camp de Mas Iglesias i una de futbol sala al Polilleuger Alberich i Casas, un tastet de crossfit, una setmana de voleibol, pàdel,  bàsquet i dos modelitats de circ: aeris i acrobàcies; fins a les sessions setmanals de cal·listènia als diferents parcs de la ciutat; cada setmana a un de diferent o les de skate i scooter al nou skatepark.

 

Per tal que les activitats arribin a tots els joves s’ha preparat una campanya de difusió que farà parada a tots els instituts públics de Reus a partir del dilluns 5 de juny i fins al 16 i també es faran parades informatives al carrer durant el mateix mes de juny.