Oliver Klein (NMC): “Hem guanyat a gairebé totes les meses i col·legis electorals de Cambrils”

Nou Moviment Ciutadà va obtenir uns resultats històrics al municipi a les eleccions d'aquest 28-M

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La formació independent NMC va guanyar les eleccions del 28-M a Cambrils amb un total de 6 regidors que dupliquen els resultats obtinguts als comicis del 2019. El candidat Oliver Klein ja ha iniciat el diàleg amb aquells partits que els van donar suport al final del mandat per tal de decidir els pactes que li permetin continuar a l’alcaldia del municipi. Des de Nou Moviment Ciutadà valoren positivament els resultats electorals.

 

Han passat de ser la cinquena força a la primera del municipi, passant de 3 a 6 regidors. Quina valoració fa d’aquest increment?
La realitat és que han estat uns resultats històrics, hem fet història a Cambrils com a partit municipalista i per nosaltres mateixos, perquè mai havíem tingut tants vots, i també pel que fa al municipi pel fet que una força independent com la nostra pugui tenir aquest avantatge com a primera força. Hem guanyat a gairebé totes les meses i col·legis electorals de Cambrils, 1 de 4 votants ens han votat a nosaltres, el que estaria molt a prop d’un 25% i això vol dir més de 2.700 vots, que és moltíssim i, evidentment, això ens dona la primera força de la població amb distància respecte als altres partits. I, particularment, hem duplicat els resultats de les últimes eleccions i hem superat amb escreix el sostre de vots que teníem abans del 28-M. Tant a nivell intern com de ciutat és un gran salt endavant i podem estar orgullosos.

 

Aquestes setmanes fins a la constitució del nou Ajuntament, quines són les perspectives?
Crec que la mateixa anàlisi dels resultats, que hi ha hagut tanta distància de la força guanyadora i amb el que això representa també en haver refrendat un govern encapçalat per mi en els darrers gairebé dos anys del mandat anterior. El que podem aspirar i el que creiem que és bo per la població és que es mantingui aquesta alcaldia amb Nou Moviment Ciutadà al capdavant. I això és el que estem parlant amb tots els partits polítics en aquesta roda de contactes que hem iniciat.

 

A l’hora de desenvolupar el programa electoral, que sigui de continuïtat d’aquest darrer mandat, quins projectes serien prioritaris en la nova legislatura?
La feina que proposàvem en el programa electoral i els grans projectes ja van tenir un inici en els darrers mesos de l’anterior mandat. Per exemple, concretament són l’acabament o concurs perquè surti a concessió el Teatre-Auditori Palau de Congressos, i la seva gestió futura; després, obres tan importants com són el carrer Orquídies, cap a Ponent, i l’avinguda de la Diputació, cap a Llevant; i també, la Ciutat de l’Esport, que seria acabar tot el complex esportiu que tenim al nord del municipi amb un nou Palau d’Esports amb piscina olímpica, de la qual n’hem parlat molt i ho hem deixat mig preparat perquè es pugui tirar endavant aquests propers anys.

 

S’ha començat, per tant, a valorar possibles pactes amb les altres formacions, a mantenir un diàleg?
Estem en aquesta fase de contacte i hem començat amb aquelles que ens van donar el seu recolzament al final del mandat, que és justament on s’havien acabat unes obres, per les quals crec que se’ns ha premiat amb aquesta revalidació de resultats positius, i amb els projectes que s’havien començat a dur a terme. Per tant, seguirem conversant amb cadascuna d’elles per intentar construir aquesta nova governabilitat.