Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Mont-roig del Camp escull els 8 projectes dels pressupostos participatius

Avatar photo

332 persones del municipi majors de 16 anys han triat entre les 23 propostes i han escollit les 8 que es duran a terme amb 300.000 euros

Ja es coneixen les 8 propostes seleccionades a partir de la votació popular de la primera edició dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, on la ciutadania major de 16 anys i empadronada al municipi ha pogut escollir entre les 23 propostes presentades pels ciutadans i ciutadanes i validades per la Comissió Tècnica.

 

Finalment, han estat 332 les persones que han votat, el 3% del cens que ho podia fer, un percentatge que està dins els paràmetres de participació habituals en aquest tipus de processos en altres municipis. Aquestes persones han decidit el destí dels 300.000 € que el pressupost municipal de 2023 hi destinava.

 

Del total de 332 vots emesos, 162 (49%) van ser presencials en els diferents punts de votació habilitats a les OMACs de  Mont-roig i Miami Platja, mentre que 170 (51%) van ser de la ciutadania que va optar per votar a través de l’aplicació mòbil eAgora.

Els projectes que s’executaran són:

  1. Racons verds per l’experimentació i l’aprenentatge al pati de l’Escola  Joan Miró.
  2. Màquines i material pel gimnàs del poliesportiu de Miami Platja.
  3. Jocs de psicomotricitat al patí de l’escola Marcel·lí Esquius.
  4. Millora de la Biblioteca Miramar de Miami Platja.
  5. Passamans per facilitar l’accés a la platja Cristall i a la Cala Misteri.
  6. Ampliació de la xarxa de càmeres de vigilància al municipi.
  7. Punt esportiu a la Pèrgola de la Platja Cristall.
  8. Únic sentit de la circulació a l’Avinguda Costa Daurada.

 

Malauradament, el projecte de rehabilitació de la piscina de Via Marina, tot  i tenir 98 vots i ser la cinquena proposta més votada, queda fora, ja que,  sumada amb les anteriors proposes més votades, excedeix el pressupost  disponible de 300.000 €.

 

Tal com s’especifica al Reglament de Pressupostos participatius: en cas que, l’última proposta del llistat de les més votades, excedeixi el límit del pressupost, es considerarà com a proposta guanyadora la o les següents propostes que s’ajustin al saldo disponible.

 

En aquest cas, les quatre primeres propostes més votades, sumen un  total de 115.000 €. Per tant, si sumem la proposta de rehabilitació de la piscina de Via Marina, amb un cost de 200.000 €, s’excedeix el límit del pressupost en 15.000 €. Així doncs, tal com diu el reglament, s’admeten les següents propostes més votades que tenen cabuda dins del límit pressupostari.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × four =

Notícia anterior

La ZBE de Sant Cugat consolida la reducció de les emissions contaminants

Notícia següent

La Seu instal·la una caldera de biomassa que dona servei a l’escola Pau Claris i al centre cultural

Notícies relacionades