El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest divendres 20 de desembre el Pressupost Municipal per a l’any 2025, que ascendeix a 32,07 milions d’euros, un 2,74% inferior al de l’exercici 2024. La seva aprovació s’ha realitzat en un context de previsió d’estabilitat econòmica, amb una reducció de les inversions i un increment en la partida de personal per poder seguir oferint els serveis públics necessaris i adaptar-se a la previsió de creixement del municipi. El projecte de pressupostos ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern (PSC-IMM), l’abstenció de Vox i el vot negatiu del grup municipal d’ERC. Els regidors i regidores del grup municipal de Junts no han assistit al plenari.
El regidor d’Hisenda Jordi Alemany ha subratllat que “es tracta d’un pressupost responsable que prioritza les necessitats de les persones, preparant el municipi per al seu creixement futur”. Aquest pressupost també manté el principi d’equilibri pressupostari, amb una rati d’endeutament del 53,61%, molt per sota del màxim legal. També l’alcalde Fran Morancho ha dit que “són pressupostos que tenen millores importants en neteja viària, que donen continuïtat i certifiquen aquesta aposta per dotar a l’Ajuntament d’uns recursos humans que donin resposta a les necessitats de la ciutadania”. També ha afegit que aquests pressupostos no porten una inversió important, perquè els projectes ja s’estan duent a terme i ja estan consignats.
El grup municipal d’ERC ha argumentat el vot negatiu afirmant que no s’hi senten còmodes en aquesta ocasió i han dit que mantenen el dubte sobre la seva l’eficàcia. Han dit també que hi trobaven a faltar aspectes com inversions en l’habitatge i la posada en marxa d’uns nous pressupostos participatius. També han qüestionat la inversió a la urbanització Sant Miquel, per les contribucions especials que haurà d’afrontar el veïnat.
Principals característiques del pressupost 2025
Entre els principals factors que marquen el pressupost d’enguany destaca la consolidació de la plantilla municipal, amb un increment de la despesa en personal del 11,71% per donar resposta a les necessitats creixents del municipi.
Aquesta partida també inclou l’aplicació de la legislació d’estabilització laboral i la creació de noves places, fet que permet millorar els serveis que es presten a la ciutadania. En contrapartida, les inversions reals es redueixen un 18,26%, principalment perquè molts projectes ja es van planificar o dotar econòmicament en exercicis anteriors (Ecoespai, el projecte del Teatre Auditori, el pavelló de la Roca, la remodelació del carrer Agustí Sardà o l’espai lúdic i esportiu de Mont-roig). No obstant, es preveu iniciar noves actuacions en funció dels ingressos que es puguin obtenir.