fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Surten a licitació les obres del complex de la Hispània de Reus

Avatar photo

El contracte per un import de de 22.672.374,19 euros (IVA inclòs), i dividit en dos lots

L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest dimecres, 28 de desembre al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres per a l’execució de les obres corresponents als projectes d’urbanització, d’aparcament soterrat i de 48 habitatges i equipament de La Hispània. El contracte per un import de de 22.672.374,19 euros (IVA inclòs), i dividit en dos lots:

  • Habitatge, equipament i aparcament: El lot 1 fa referència a l’execució de les obres dels projectes de 48 habitatges i l’equipament, del projecte d’urbanització, i l’obra civil de l’aparcament, amb un pressupost de licitació de 19.610.237,60 euros (IVA inclòs). La durada màxima d’aquest contracte serà de 36 mesos des del moment de l’acta de replanteig i inici de les obres. També es contempla que l’adjudicatari d’aquest lot porti a terme, entre altres les actuacions següents: redacció del projecte bàsic i executiu, i execució de les obres de l’edifici de 3 habitatges en règim de renda lliure amb front a la Raval Sant Pere (s’haurà d’executar dins del termini total dels 36 mesos); i redacció del projecte bàsic i executiu de les obres del bloc de 12 habitatg es de protecció destinats a gestió privada (amb un termini màxim 6 mesos des de la signatura del contracte).
  • Instal·lacions aparcament: El lot 2 de la licitació correspon a les instal·lacions de l’aparcament soterrat, que surt amb un pressupost de licitació de sortida de 3.062.136,59 euros (IVA inclòs). La durada màxima d’aquest contracte serà de 8 mesos des del moment de la finalització de l’estructura de formigó de l’aparcament.

El projecte de 48 habitatges i equipament és susceptible de ser cofinançat per les subvencions de Next Generation, en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.

La transformació urbana de la zona de la Hispània es defineix a partir de quatre idees principals: Aposta clara pels usos cívics; permeabilitat de la trama urbana; dotació de noves places d’aparcament; i promoció d’habitatges amb protecció pública.

Habitatge amb protecció oficial
Els projecte executiu de l’edifici d’habitatges preveu la creació de més de 8.100m2 d’habitatge, dels quals 7.700 estan destinats a habitatge protegit i la resta, 400 m2, seran per a habitatge lliure. Això equival a 60 habitatges HPO (48 gestionats per l’Ajuntament, a través de REDESSA i 12 de gestió privada) i 3 habitatges de renda lliures. Els 48 habitatges de lloguer social, tenen entre 2 i 3 habitacions, amb les següents característiques:

  • 18 habitatges de 65 m2, amb 2 habitacions
  • 18 habitatges de 55 m2, amb 2 habitacions
  • 12 habitatges de 75 m2, amb  3 habitacions

Estan previstos 3 edificis: el de gestió privada, de 3 plantes; i els de gestió pública, de 4 i 5 plantes.

El projecte s’ha treballat amb criteris de sostenibilitat i qualitat ambiental: s’han tingut en compte estratègies d’arquitectura passiva, per reduir la demanda energètica dels habitatges; s’han triat materials naturals i reciclables; i s’ha treballat la utilització d’energies renovables, com plaques solars i aerotèrmia. Igualment, s’han tingut en compte criteris de convivència (es potencien els espais intermedis entre el carrer i l’habitatge i les zones comuns, que complementen els habitatges i es converteixen en una extensió dels mateixos) i la versatilitat.

Equipament
El projecte preveu 1.100m2 d’equipaments, en un espai lluminós i polivalent que compta amb una exterior propi amb accés des de la plaça, la Riera d’Aragó i el carrer Josep M. Arnavat i Vilaró. Els usos del nou equipament encara estan per definir.

Aparcament de 340 places
L’aparcament subterrani Riera tindrà 340 places distribuïdes en tres plantes. L’equipament es projecta totalment independent dels habitatges de les plantes superiors, tant en funcionament, horaris, gestió i instal·lacions. L’entrada i sortida de vehicles, es fa a través d’una rampa de doble carril situada a la Riera d’Aragó. Per a l’accés de vianants s’han definit 3 mòduls d’escales amb ascensors: Un al c/Josep Maria Arnavat i Vilaró, el segon al costat de la entrada per la nova plaça que es crearà damunt de l’aparcament i el tercer proper al Raval de Sant Pere.

L’aparcament tindrà 340 places: 100 places al soterrani -1, 6 de les quals adaptades; 115 places al soterrani -2, 3 adaptades; i 124 places al soterrani -3, 3 adaptades.

L’execució del projecte preveu la instal·lació de 10 places amb carregador per cotxe elèctric a la planta soterrani -1; si bé també es farà la preinstal·lació a 52 places al soterrani -1, 45 places al soterrani -2 i 54 places al soterrani -3.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Abonament gratuït de Rodalies: Com renovar-lo per a l’any 2023

Notícia següent

Desarticulen un grup criminal dedicat a estafar empreses mitjançant xecs falsificats

Notícies relacionades