Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

La nova Escola dels Oficis de Reus s’ubicarà a l’edifici del Vapor Vell

Avatar photo

L’actuació es realitzarà amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament destinarà 175.000 euros de fons propis

L’Escola dels Oficis de Reus, el nou equipament per millorar l’oferta formativa del territori i adequar-la a les necessitats i a les demandes del teixit productiu, s’ubicarà a l’edifici municipal del Vapor Vell. L’Ajuntament de Reus realitzarà un seguit d’actuacions en aquest edifici, catalogat dins de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Cata lunya, per tal de consolidar-lo i adequar-lo per ubicar noves dependències municipals. En una primera fase, s’actuarà principalment en l’evolvent de l’edifici, la façana i les cobertes i es portarà a terme la reforma parcial de la planta baixa per implantar-hi la nova Escola dels Oficis. L’equipament formatiu ocuparà un espai d’entre 150-200m2, de manera que l’edifici, amb un espai útil de més de 4.000 metres quadrats repartits entre la planta baixa i tres alçades, podrà ubicar en un futur, més dependències municipals.

L’actuació es realitzarà amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament destinarà 175.000 euros de fons propis, provinents del Pla d’Impuls Econòmic i Social.

Fases del projecte

El primer pas serà la redacció del projecte bàsic i executiu per a la consolidació de l’edifici i la reforma d’una part de la planta baixa destinada a l’Escola dels Oficis. El termini previst per la redacció del projecte tècnic preveu l’inici al tercer trimestre de 2023 i el lliurament pel segon trimestre de 2024.

Un cop redactat el projecte tècnic es licitarà el contracte per dur a terme les obres de consolidació de l’edifici i d’implantació de la nova escola d’oficis. Es tracta d’una actuació enfocada en millorar la impermeabilitat, la resistència estructural i l’aspecte estètic de l’edifici. La nova Escola dels Oficis s’ubicarà a la planta baixa de l’edifici, en un espai que és una sala hipòstila amb un sostre de voltes de ceràmica revestida. Aquesta actuació es realitzaria abans de finals de 2025.

Formació al servei del mercat de treball

La posada en funcionament d’una Escola dels Oficis està directament vinculada al desplegament de l’Estratègia de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació de Reus 2021-2030, impulsada i promoguda des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus amb l’IMFE Mas Carandell, i a la posada en funcionament del Consell de la Formació Professional. El projecte compta amb subvencions pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

L’Escola dels Oficis oferirà formació professional integral en el marc del sistema de Formació Professional de Catalunya (FPCat). L’equipament educatiu vol donar resposta a les necessitats de qualificació professional del teixit productiu i ser el centre de l’ecosistema d’entitats que vetllen per donar resposta, tant a les necessitats d’ocupació de les persones, com a les necessitats de les empreses d’incorporar els perfils professionals qualificats que requereixen.

Mas Carandell ha portat a terme un estudi per definir els principals eixos formatius que s’hauran d’abordar per tal de potenciar la professionalitat a tots els sectors i millorar l’ocupabilitat.

Tot i que encara no s’han concretat els estudis que s’oferiran a la nova Escola dels Oficis, l’estudi ha detectat un alt grau de demanda empresarial en els següents sectors i perfils professionals:

  • Agricultura i ramaderia (poda, personal amb coneixement de reg i control de plagues …)
  • Sector alimentari (carnissers/es)
  • Indústria manufacturera; instal·lacions i manteniment; construcció (paletes, fusters, electricistes, fontaners, instal·ladors de pladur, climatització, especialistes en cuines…)
  • Sociosanitari i salut (operaris de laboratori i comercials)
  • Metall, mecànic i químic (soldadors, operaris d’arts gràfiques, operaris de planta química, fresador, torner, frigorista industrial, etcètera),

Edifici Històric

L’edifici municipal de Vapor Vell, número 15, està catalogat dins de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Aquest edifici és un dels més representatius de revolució industrial de Reus, on s’ubicava la fàbrica Manufacturera de Algodón, fundada l’any 1855 i que és coneguda popularment com el Vapor Vell. L’edifici és una nau industrial que fins fa pocs anys encara tenia usos industrials i que l’Ajuntament de Reus va adquirir per donar-li usos públics.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × 1 =

Notícia anterior

PS SDP+ convertirà Sant Julià de Lòria en el referent universitari dels Pirineus

Notícia següent

Nova plantació d’arbrat a Parets del Vallès

Notícies relacionades