El IX Concurs Literari ‘El Portal’ de Castellvell del Camp ja té guanyadores

Avatar photo

El concurs literari s'ha anat consolidant amb els anys amb un increment de participació tant d'autors locals com d'altres poblacions del Camp de Tarragona i la resta de Catalunya

Coincidint amb la celebració del Dia de la Poesia, l’Ajuntament de Castellvell del Camp i el Club Lector de Castellvell van donar a conèixer aquest dimarts 21 de març el veredicte de les persones guanyadores del IX Concurs Literari “El Portal”, que en aquesta edició ha incorporat un nou premi de poesia en català.

 

El Jurat ha dictaminat que l’obra ‘Els que marxen’, de Maria Ballvé Gelonch (Pseudònim “Farigola silvestre”, de Vila-seca,  ha estat la guanyadora del Primer Premi de narrativa lliure en llengua catalana, mentre que Eva Pelegrí Margelí (Pseudònim “Rashodom”), de Barcelona, ha obtingut el segon premi pel treball ‘Nankurunaisa‘.

 

Pel que fa al Primer Premi de poesia en català, la guanyadora ha estat Rosa Maria Masdeu Abril (Pseudònim “Mar salada”), d’Almoster, per l’obra ‘Intensa penombra’, mentre que Anna Molina Casado (Pseudònim “Aixopluc”), de Castellet i la Gornal, ha obtingut el segon premi pel treball ‘La por a perdre’ns’). L’acte de lliurament dels premis es farà el 21 d’abril, a la tarda, en el marc dels actes de Sant Jordi.

 

L’altre fet remarcable és l’increment notable de la dotació dels premis amb l’objectiu de promocionar ambdós àmbits literaris en llengua catalana. Per una banda, el concurs de narrativa lliure en català està dotat amb un primer premi de 700 euros i un accèssit de 300 euros, i el premi de poesia en català, amb un primer premi de 300 euros i un accèssit de 150 euros.

 

El concurs literari s’ha anat consolidant amb els anys amb un increment de participació tant d’autors locals com d’altres poblacions del Camp de Tarragona i dels Països Catalans. Una prova d’això ha estat l’alta participació registrada en aquesta edició, amb un total de 25 treballs rebuts (14 en narrativa i 11 en poesia).

El Dia de la Poesia

Amb el lema “Una tarda diferent!”, la Biblioteca Marina Capdevila va ser l’escenari ahir de les activitats del ‘Dia de la Poesia’, un any després de la inauguració de l’equipament i de l’adhesió a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

 

A més de l’anunci de les obres premiades al IX Concurs Literari “El Portal”, també es va fer entrega dels premis del Concurs de Punts de Llibre 2023. La biblioteca acull l’exposició de tots els punts participants enguany.

 

Posteriorment grans i petits van poder gaudir d’una sessió de conta-contes amb ‘El vell i l’ocell’, a càrrec de Lídia Clua, una història plena de poesia. A continuació va tenir lloc la ‘Conversa amb el Club del Lector’, en què els participants van fer una sèrie de recomanacions de literatura escrita per dones.

 

Al llarg de tota la tarda, va haver-hi una jornada de portes obertes a la biblioteca i els actes programats es van alternar amb ‘Tastes de poesia’. També es va parlar de les pròximes activitats de la biblioteca i de l’Ateneu Popular de Castellvell.

 

Pel que fa a la desena edició del Concurs de contes del lluert, organitzat per l’Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, es va recordar que el conte guanyador es publicarà per Sant Jordi 2023 i el dissenyarà i il·lustrarà la Desirée Castellar Guerris.

 

D’altra banda, el programa ‘Carrer Major’, de la Xarxa de Ràdios Locals del Camp de Tarragona, va fer entrevistes i connexions en directe per parlar de les activitats amb motiu del ‘Dia de la Poesia’.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sis membres d’una família detinguts per apedregar els Mossos

Notícia següent

300 proveïdors de BASF es formaran en sostenibilitat de la mà de Nacions Unides

Notícies relacionades