Foment de la participació dels infants de 6è per donar continuïtat al Consell d’Infants

El dilluns 6 de febrer, els consellers i les conselleres de totes les escoles participants assistiran a una sessió de treball, en la qual se’ls proposarà treballar al voltant del racisme

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La regidoria d’Educació prepara un nou Reglament del Programa Infants Ciutadans perquè es vol millorar la continuïtat del Consell d’infants, mantenint la participació dels i de les conselleres quan cursen 6è i així poder continuar comptant amb la seva opinió.

Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha explicat que “enguany iniciem aquest treball encomanant als consellers i a les conselleres de 6è reflexionar al voltant de la cultura de l’odi”.

En aquest sentit, el dilluns 6 de febrer, els consellers i les conselleres de totes les escoles participants assistiran a una sessió de treball, en la qual se’ls proposarà treballar al voltant del racisme; la desigualtat per raó de gènere, identitat i sexualitat; o la desigualtat d’oportunitats en les persones amb diversitat funcional.

Per aquesta sessió es comptarà amb la col·laboració de Reus refugi, H20 i Aspercamp, que contextualitzaran en la tasca que duen a terme amb la finalitat de combatre la discriminació, el rebuig i les conductes d’odi cap al col·lectiu. D’aquests tres eixos, els consellers i les conselleres escolliran sobre quins volen aprofundir.

El següent pas serà, amb la col·laboració dels centres educatius, un treball a l’aula, d’on en sortiran les propostes per combatre el discurs d’odi.

En la segona sessió es compartiran les propostes de cada centre i decidiran les definitives per incloure en un decàleg per fer front a la cultura de l’odi.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus es participa a la Xarxa de Ciutats Educadores (Red Estatal de Ciudades Educadoras RECE) i es forma part de la xarxa temàtica “La Ciudad educadora frente a la cultura del odio”. Justament, un dels objectius de la xarxa és aconseguir crear un decàleg de propostes per combatre els discursos d’odi, comptant amb la participació d’infants i joves de diferents ciutats de l’Estat espanyol.