La Fira de Sant Jaume torna a Reus

Tindrà com a protagonistes als cavalls i a la cursa nocturna

Els propers dies 22, 23 i 24 de juliol tindrà lloc una nova edició de la Fira de Sant Jaume, que organitza Reus Promoció amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona.

La Fira de Sant Jaume s’organitza amb l’objectiu de mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus i un dels certam en firals més antics de Catalunya, que té els seus orígens en l’any 1343, quan el rei Pere III va concedir a la ciutat el dret per organitzar-la. En aquest sentit, cal destacar que la fira de Sant Jaume commemora aquest any el seu 677 aniversari, sent una de les fires més antigues de Catalunya. La inauguració oficial de la Fira de Sant Jaume tindrà lloc el divendres a les 21:00 h i anirà a càrrec de l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer.

La Fira ha anat consolidant un model lúdic que potencia el caràcter de “Fira de nit a Reus”. En horari de tarda-vespre, de 19:00 h a 24:00 h, l’edició d’aquest any presenta un programa orientat molt especialment als aficionats als cavalls i al públic familiar. Per facilitar l’accés al públic, cal recordar que l’entrada a la fira és gratuïta i que disposa d’una extensa zona d’aparcament.

Un any més, els grans protagonistes de la Fira de Sant Jaume són els cavalls, ja que en el marc de la fira s’organitza la Fira del Cavall. Altres activitats destacades són els tradicionals Sopars a la fresca, elaborats amb productes de proximitat, l’esperada Cursa de portadors de sacs d’avellanes. Les actuacions musicals, la cursa nocturna de Sant Jaume i les passejades en poni pels més petits són altres de les activitats que complementen el programa d’aquesta nova edició de la Fira.