Comença la V Festa dels Indians i el Modernisme en el Parc Samà

L'edició de 2023 s'enfoca cap a la promoció dels grans atractius turístics i culturals de la Costa Daurada

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest migdia ha donat principi la Festa dels Indians i el Modernisme en el Parc Samà, que enguany compleix la seva cinquena edició amb un programa de tres dies i que en aquesta ocasió vol retre homenatge als grans atractius culturals de la Costa Daurada com a ‘Porta Cultural al Mediterrani’. L’alcalde en funcions de Cambrils, Oliver Klein, ha reiterat el suport municipal per a continuar rescatant l’impressionant llegat cultural del Parc Samà “com a complement molt especial i idoni per a altres atractius que ofereix Cambrils com les platges, la nàutica, la gastronomia o el comerç”.

La presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), Berta Cabré, ha agraït l’esforç que es realitza des del Parc Samà per a enriquir l’oferta de producte de la Costa Daurada i augmentar la diversitat “des d’un racó idíl·lic pel qual perdre’s amb tota tranquil·litat i sense aglomeracions, i que a més enguany ens presta el seu laberint per a promocionar el territori”.

El laberint de plantes de blat de moro que cada primavera creix en aquest jardí històric de Cambrils s’ha transformat en l’oficina de turisme cultural més gran de Catalunya, ja que en aquest 2023 presenta nous panells explicatius sobre Poblet i la Ruta del Cister, la Tarraco romana, els Castells, la Catedral i els conjunts medievals de Montblanc i Siurana, Gaudí i el Modernisme, la Cartoixa de Scala Dei i la cultura del vi, o el Paisatge dels Genis (Casals, Miró i Picasso), entre altres actius turístics de primer nivell.

Francisco Javier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, -empresa gestora del parc- ha volgut subratllar tot aquest conjunt d’experiències úniques, inclosa la d’un Jardí Històric tan especial com el Parc Samà, que ofereix la Costa Daurada i que li aporten un segell d’identitat exclusiu enfront d’altres destins europeus i mundials. “És un desafiament continuar rehabilitant i posant en valor els increïbles espais del parc, com en aquest cas unes precioses cavallerisses que ara són visitables; continuarem en aquesta línia per a fer aquesta experiència cada vegada més especial”.

El cap de setmana s’obre amb animació per a les famílies, actuacions en viu de música cubana, així com visites teatralitzades i guiades per un grup d’actors. Després de l’esdeveniment inaugural d’avui, aquestes visites, -que inclouen un test de canya de sucre plantada al parc-, tindran lloc demà dissabte i el diumenge d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.30 hores. Les sessions musicals per a amenitzar l’hora del vermut arriben el dissabte i diumenge de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 hores, amb els integrants de l’Associació de recreació històrica retrofuturista Nautilus repartits pel jardí històric per a ambientar la festa.

L’arrencada de la V Festa dels Indians i el Modernisme ha estat aprofitat aquest migdia per a celebrar la reobertura oficial de l’espectacular espai que ocupaven les Cavallerisses, acabat de restaurar. Construïdes en 1890, ocupen 500 metres quadrats i estan cobertes per una teulada de dos aiguavessos adornada amb ceràmica esmaltada i policromada. Salvador Samà, Marquès de Marianao, era un gran amant dels cavalls. La seva col·lecció de cotxes de cavalls era considerada la millor d’Espanya, i guanyava habitualment tots els concursos d’enganxaments per la qualitat dels carruatges, la raça dels cavalls i l’abillament i direcció dels genets.

El Parc Samà anima als visitants a gaudir d’aquesta festa vestits amb roba que rememori l’estètica dels antics indians. De fet, com cada any, el parc ofereix un descompte del 50% en l’entrada a les persones que acudeixin vestides de blanc. Durant els dos dies, el jardí obrirà les seves portes des de les 10.00 del matí fins a les 20.00 hores. La celebració de la Festa dels Indians i del Modernisme compta amb el suport del grup San Miguel i de vermut Yzaguirre.