L’espai de l’Estació Enològica que gestiona l’Agència Reus Promoció, conegut com l’Espai del Vermut i del Vi, millora el muntatge expositiu i es rellença aprofitant els dies de la Setmana Santa i que la ciutat augmenta el nombre de visitants.
Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat, ha explicat que “aquest espai té com a objectiu principal posar en valor la vinculació de la ciutat de Reus amb el vermut i destacar el valor patrimonial de l’Estació enològica i la importància de la tasca que aquesta ha desenvolupat al llarg del temps”.
L’Espai del Vermut i el Vi és una de les portes d’entrada dels turistes a la ciutat i una de les seves finalitats és també, orientar als visitants sobre l’oferta enogastronòmica i turística que poden trobar a Reus, així com de l’entorn més proper, posicionant-se com un primer destí per descobrir els diferents territoris dels vins amb Denominació d’Origen de proximitat.
S’ha optat per una visió més contemporània de recursos que hi ha en la decoració de l’edifici. Una nova idea de trencadís gràfic que és el fil conductor per al grafisme dels plafons, combinat amb el material de producció com els elements exposats. Només els plafons genèrics d’història contemplen la utilització de fotografies per complementar el text. Amb tot es busca una imatge actual que al mateix temps acompanyi l’espai i el producte exposat. Els nous plafons ens traslladen a finals de 1800 i ens expliquen la història del conjunt modernista i l’origen de Vermut així c om tota la trajectòria vitivinícola de Reus en aquella època.
La intenció de la remodelació del muntatge expositiu és de poder mostrar un espai elegant i molt més ordenat, on el visitant se senti còmode i al mateix temps les marques de vermut i el producte en general es tracti com l’element exclusiu que es mereix. A banda de la integració a dins de l’edifici.
Aquest és un espai polivalent ubicat la planta baixa de l’edifici central de l’Estació Enològica, que es va inaugurar el mes d’abril de 2019 amb la voluntat de contribuir en els següents aspectes:
Aquest centre d’inspiració enoturística segueix el concepte de les «Maison du Vin» que existeixen a França i la tendència dels nous equipaments turístics d’anar més enllà de la seva missió informativa, permetent, entre d’altres, la degustació de producte i l’organització d’activitats relacionades amb el món del vermut i del vi. És un espai informatiu i d’inspiració turística a l’entorn del vermut i el vi que no existia a la ciutat, que també vol ser un nexe d’unió entre el Modernisme i l’Enoturisme.
Durant la visita es posen en valor els dos audiovisuals en diferents idiomes:
Per la realització de les degustacions durant les visites es compta amb la col·laboració de la DOP Avellana de Reus, la DOP Siurana i de les 8 marques de Vermut de Reus: Yzaguirre, Miró, DeMuller, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp.
Les visites es poden reservar a
PortAventura World es troba en una situació molt complicada aquests dies per la convocatòria d'una vaga de treballadors en plena…
La ciutat de Terrassa viurà enguany una Diada de Sant Jordi especialment vibrant i farcida d’activitats culturals per a tots…
La Justícia ha admès errors del Sorteig de la Loteria de Nadal i reconeix que es van cantar malament 56…
L’Ajuntament de Sabadell ha intensificat les actuacions de manteniment i neteja dels espais naturals del rodal com a mesura preventiva…
.. La Policia local, tant uniformada com de paisà, controlarà la venda il·legal al carrer, utilitzant totes les eines legals…
L’Ajuntament de Barcelona referma el seu compromís en l’increment del parc públic d’habitatge públic de la ciutat i, aquesta vegada,…
Esta web utiliza cookies.