Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

Ricard Gili: “Posem el focus en tot allò que faci més fàcil la vida als riudomencs”

L’alcaldable per ERC a Riudoms, Ricard Gili, exposa diversos projectes que tenen en ment desenvolupar al municipi en cas que el partit republicà guanyés l’alcaldia en les properes eleccions del 28 de maig. Destaca quines són les àrees principals d’actuació i, especialment, deixa en mans dels riudomencs i riudomenques la decisió del futur govern.

Des del partit, aposten per un equip complet i amb experiència en diversos àmbits, encapçalat per segona vegada consecutiva per Gili. El seu objectiu és seguir treballant per millorar Riudoms, sobretot, en qüestions de mobilitat, comerç, lleure i societat.

 

És la segona vegada que encapçala les llistes d’ERC a Riudoms, creu que el municipi ha canviat en comparació amb el municipi del 2019?
Nosaltres creiem que aquests quatre anys es podrien haver aprofitat més, considerem que el poble ha anat fent, però s’ha perdut agilitat. El govern municipal actual ha perdut agilitat en alguns temes que haurien de ser més prioritaris, com ara l’habitatge, i on no s’ha posat prou el focus i també, en altres petites coses, quan hi ha hagut alguns problemes, com per exemple, un episodi de males olors a l’estiu del 2020; el govern no va tenir capacitat de reacció i vam ser nosaltres, des d’Esquerra, els qui vam acabar donant explicacions a la ciutadania. S’ha perdut un punt d’agilitat.

 

Quina valoració fa, llavors, d’aquests darrers quatre anys? Creu que les coses es podrien haver fet d’una altra manera?
La valoració de la tasca de govern és que han quedat més de la meitat de coses del programa que es va presentar per fer; si es revisa el programa de govern, com han constatat els mitjans de comunicació local, és evident que hi ha hagut una pandèmia, però no pot ser excusa per a tot i, per això, nosaltres considerem que el govern municipal simplement ha anat fent i hi ha hagut aquesta sensació que s’ha perdut ‘gas’. No s’ha fet la finestreta única de l’empresari, l’aplicació mòbil que es va dir que es faria per a gestionar tots els tràmits municipals, no s’ha fet un pla de salut, en habitatge no hi ha avenços tangibles, en el nucli antic es va prometre incentivar l’habitatge i no ho hem vist… 

 

Per tant, quins són els àmbits que necessitarien una actuació més immediata? Parla d’habitatge, sanitat…
Pel que fa al nostre programa electoral, posem el focus en tres grans àrees. Per començar, tot allò que faci més fàcil la vida als riudomencs. Això vol dir habitatge i, sobretot, promoure habitatge públic, treballar per millorar el transport públic que va de Riudoms a Reus -que és una de les principals mancances, sabem que no està directament en mans de l’Ajuntament, però hi ha marge; jo mateix n’he parlat amb el conseller de Territori- i un tercer bloc per millorar la mobilitat al municipi, amb tot allò que fa referència als accessos en cotxe, aparcaments, millorar els encreuaments per vianants… I altres projectes com millorar la llar d’infants, que estigui més dies oberta i amb més places; i també impulsar el comerç local, que sigui més fàcil anar-hi a comprar.

Després, un altre gran ‘paquet’, que és un Riudoms amb més oportunitats en diversos àmbits. En empresa i economia, hem de generar més opcions per a PIMES i autònoms i, sobretot, hem de treballar per veure a nivell industrial, tenim un polígon que està pràcticament exhaurit, acabat, i hem de veure què fem per generar noves oportunitats. En l’àmbit de joventut, hi ha d’haver més oci i més lleure, ja hem presentat algunes propostes com un tour de DJs locals, reforçar uns determinats concerts, impulsar l’Espai Jove de Riudoms, per fer-lo ‘viure’ més en cap de setmana; i després altres eines de creixement personal i professional. També, mirem a les famílies, no només amb la llar d’infants, sinó creant un espai de criança i, per exemple, un cicle de cinema perquè hi hagi activitats familiars al municipi en cap de setmana. Pel que fa a cultura i educació, apostem per projectes més atrevits i al carrer; destaquem projectes com “Riudoms Viu”, que anem a fer actuacions de cultura i art als comerços locals, a les botigues, durant un cap de setmana l’any, per dinamitzar el comerç tant en botigues obertes com en locals que fa anys que estan tancats i necessiten visibilitat; un altre és “Racons que parlen”, en petites zones degradades del municipi, fer-hi intervencions artístiques (pintura, il·lustració, grafiti…); i també, evidentment, tot el que siguin polítiques d’igualtat dona-home, que des d’Esquerra hem estat treballant en aquest mandat, per exemple, amb ajudes a famílies monoparentals, compreses i tampons gratuïts als equipaments municipals, la llar d’infants…

I un tercer bloc que respon a un Riudoms més ‘ordenat’. Un municipi més cuidat en petites coses com les voreres, que suposen un problema molt gran i és fàcil de resoldre, però no s’està ‘atacant’, s’ha de millorar la neteja; i també en grans coses, com el POUM, que s’ha iniciat aquest mandat, però no ha avançat suficient i s’hi ha de posar molta energia. També, hem d’esponjar el nucli antic, portem més de 40 anys amb governs democràtics i encara no s’ha fet una actuació que obri aquesta zona cap a la resta del poble; tenim algunes cases mirades, que es podrien comprar i enderrocar per obrir carrers i, alhora, crear espais de lleure dins el nucli antic, construir parcs infantils, etc. A més d’una gestió eficient de l’aigua i l’energia.

 

Amb aquest ventall tan ampli, com s’enfronta des del partit? Què els caracteritza com equip?
Nosaltres el que diem és que som un equip en què es pot confiar perquè fa uns quatre anys i mig que es va començar a forjar aquest equip d’Esquerra Riudoms, i dic amb tot el convenciment que hem demostrat que es pot treballar amb nosaltres. Ens votin o no, la ciutadania riudomenca sap que hem treballat molt, amb la mà estesa i que ho fem fet amb propostes en positiu, esforçant-nos i escoltant a la gent. També, som un equip potent, preparat professionalment; estem acostumats a treballar sota pressió en diversos àmbits, alguns hem tingut càrrecs de responsabilitat gran en sector salut, educatiu, administratiu… i tenim coneixements de diversos temes; i també perquè coneixem molt bé Riudoms, comptem amb un grup de persones que han passat per entitats locals, que estan acostumades a liderar projectes i coneixen molt bé el municipi.

Som un equip en què es pot confiar, potent i amb un lideratge fort i compartit; amb molta energia, que fa molts anys que treballem per Riudoms i no som uns nouvinguts. 

 

Quines perspectives tenen? Avui dia, és complicat parlar de majories absolutes… Es plantegen altres opcions?
Nosaltres no ens posem cap límit, més que el que decideixen els riudomencs i riudomenques. Sabem que hem fet bona feina, la gent ens ho reconeix i, per això, vam entrar en política, per treballar per millorar Riudoms. I tot el que estigui en les nostres mans, ho farem. Estem en un bon moment, tenim moltes ganes i un molt bon equip. 

Fa quatre anys, el nostre lema era “Fer un pas més enllà”. Seguim amb aquesta idea perquè, amb tot el bagatge que tenim acumulat d’aquests anys, i veient el darrer mandat municipal, estem convençuts que Riudoms pot fer un salt endavant i que podem estar més orgullosos amb un municipi més cuidat, més verd, més cohesionat, més jove i més preparat pels reptes que tenim al davant. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salvador Illa: “Només Lourdes Borrell pot posar Sant Feliu en marxa”

Notícia següent

Viñuales (PSC) aposta per un urbanisme de consensos a Tarragona

Notícies relacionades