Castellvell del Camp entrega els premis del 8è Concurs de PeTitsCURtS

El certamen premia 5 curts i es consolida al Camp de Tarragona

El passat 28 de juliol es va celebrar la gala de lliurament dels premis del 8è Concurs de PeTitsCURtS 2022, en el marc del Visual Festival de Curtmetratges de Castellvell del Camp, que finalment va tenir lloc a la sala gran del Casal d’Entitats l’Era, a causa de la inestabilitat del temps. En aquesta edició es van lliurar 5 premis, 4 del Jurat i 1 per votació popular, i hi van participar una desena de curts gravats i editats en 48 hores.

Els curts premiats

Durant la gala es va fer public el veredicte del Jurat del concurs: el primer premi (200e) el va guanyar el curt ‘I ara què?’, de Pol Brunet i Àngel Brunet; el 2n premi (150e) va ser pel curt ‘Ja tornarà’, d’Artur Amigó i Paula Garcia; el 3r premi (100e) va correspondre al curt ‘Germans de sang’ presentat per Pol Freixes; i el 4t premi(50e) va ser per ‘Diversitat’, de Júlia Fortuny i Ramon Tella. El Jurat d’aquesta edició estava format per Marc Càmara, Gabriel Novau i Albert Galcerà, que van valorar respectivament els aspectes tècnics dels treballs presentats com la interpretació, el rodatge, muntatge i postproducció i la música.

Pel que fa al Premi del Públic (un lot de productes de la Cooperativa Agrícola de Castellvell del Camp), va correspondre al curtmetratge ‘On es fan els millors espaguetis del món?’ d’Olimpia Bujosa. La votació del públic va tenir lloc durant la sessió de ‘Cinema a la fresca’ de PeTitsCURtS, el passat 21 de juliol, en el marc dels actes de la Festa Major de Santa Anna.

Cal recordar que els i les participants havien de gravar i editar un curt d’una durada màxima de 3 minuts, en un termini de 48 hores i en català, entre el 16 i el 18 de juliol.

El PeTitsCURtS es consolida al territori

Núria Sardà, portaveu del Visual Festival de Curtmetratges de Castellvell, fa una valoració molt positiva de l’evolució del PeTitsCURtS: “Malgrat la pandèmia, no hem parat d’organitzar el concurs des de l’any 2015”. Sardà destaca que el concurs “poc a poc es va consolidant com un referent al territori, ja que no hi ha activitats similars”. Una mostra d’això és que en aquesta vuitena edició hi han participat concursants d’arreu del Camp de Tarragona, de poblacions com Reus, Valls i Tarragona, a més de Castellvell del Camp.

Paral·lelament al concurs, com a novetat d’enguany, el ‘Visual’ va organitzar a l’Ateneu Popular, el 14 de juliol, uns petits tallers de rodatge de curtmetratges amb Ester Borrull, i el dia 15, uns petits tallers d’interpretació, amb Jordi Mateu.

La primera activitat del ‘Visual’ va tenir lloc 13 de juliol, amb la projecció d’una selecció de curts del concurs ‘In Situ’ del Festival Internacional de Cinema de Vila-seca (FICVI).

El regidor de Cultura de Castellvell del Camp, Jordi Jové, explica que el municipi treballa per ser un referent en el món del curtmetratge. A més de les activitats del Visual Festival de Curtmetratges de Castellvell, el municipi també és una de les seus del festival de curtmetratges itinerant ‘Frame’, que compta amb la participació de 9 localitats de la demarcació de Tarragona. A Castellvell es projectarà una selecció dels millors curts del ‘Frame’, els dies 10 i 11 de setembre.