Emma Vilarasau tanca demà el Cicle Prosceni Reddis Bartrina a Reus

Avatar photo

El director de teatre Josep Maria Mestres conduirà la darrera sessió de “Trajectòries, converses amb creadors”

Aquest dimecres, dia 7 de juny a les 19:00 al Teatre Bartina, el director de teatre Josep Maria Mestres serà l’encarregat de conduir l’última trobada del cicle Prosceni Reddis Bartrina 2023 “Trajectòries, converses amb creadors” impulsats per la Fundació Privada Reddis amb la col·laboració del Consorci del Teatre Bartrina.

Aquesta última conversa compta amb una de les actrius més destacades del panorama teatral nacional, l’Emma Vilarasau. Una actriu amb una gran trajectòria professional des dels seus inicis al Teatre Lliure l’any 1983 i que continua, fins a l’actualitat, protagonitzat importants papers principals al teatre, al cinema i a la televisió.

Les converses Proceni Reddis Bartrina 2023 tenen com a objectiu principal apropar la cultura a la ciutadania, amb un format de converses intimistes on es desvelen anècdotes i secrets que fan entendre al públic la complexitat dels processos de la producció cultural, tant musical com teatral. Per aconseguir aquesta fita s’ha comptat amb dos cicles diferenciats: el primer “L’ofici en viu. Nous talents”, conduït pel compositor Joan Magrané i, per acabar, el cicle “Trajectòries, converses amb creadors”, on són els protagonistes de la conversa qui escullen als seus entrevistadors, la qual cosa crea un format de conversa poc convencional, on l’artista es mostra davant del públic d’una forma molt propera i natural.

 

Emma Vilarasau Tomás (1959) estudià interpretació a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona del 1977 al 1980, i completà la seva formació amb seminaris amb John Strassberg i Carlos Gandolfo, així com estudis a l’escola de Philip Gaulier a París l’any 1985. La seva trajectòria teatral, lligada durant molts anys al Teatre Lliure, comprèn més de 50 interpretacions des del 1982, incloent-hi obres com La Flauta màgica, Les noces de Fígaro, La infanticida, Un tranvia anomenat desig, Un matrimoni de Boston, Agost, Quí té por de Virginia Woolf?, Barcelona, Els dies feliços, La mare, Medea, La cabra, o qui és Sylvia? i L’Oreneta (nominada com a millor actriu protagonista als Premis Butaca 2022), entre d’altres. Va participar en l’espectacle de reinaguració del Teatre Bartrina l’any 1997, que va dirigir Lluís Pasqual, juntament amb Dolors Juanpere, Montserrat Salvadó i Montse Guallar.

En televisió la van fer famosa grans sèries com Secrets de Família, Nissaga de poder, Majoria absoluta o Ventdelplà, i darrerament la sèrie Ser o no ser de Playz de rtve. I pel que fa a la gran pantalla l’hem pogut veure entre altres pel·lícules en Els sense nom, Para que no me olvides i La fossa.

Entre els guardons que ha rebut es poden destacar els tres premis de la Crítica teatral de Barcelona els anys 1991-92, 1992-93 i 1998-99, quatre premis Butaca els anys 1998, 2000, 2013 i 2022, el premi Sant Jordi de cinema l’any 2005, el premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat l’any 2008, el premi a millor actriu del WorldFest-Houston International Film Festival l’any 2013, el premi Max a millor actriu de teatre l’any 2014, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 2015 i el Premi Nacional de Cultura l’any 2017.

Web: Reserva l’entrada

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A la venda les entrades del 25è Paupaterres de Tàrrega

Notícia següent

La Policia Municipal de Mollet se suma a la Campanya de Trànsit escolar

Notícies relacionades