fbpx

L’espectacle “El carrocontes” dona a conèixer el Setge de Cambrils

Avatar photo

L’espectacle “El Carrocontes”, de la companyia Traüt Espectacles ha acostat els fets succeïts al Setge de Cambrils de 1640 a l’alumnat de 5è de les set escoles del municipi:  Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, Escola Marinada, Escola Cambrils, la Bòbila, Escola Mas Clariana, Escola Guillem Fortuny i l’Institut Escola Joan Ardèvol.  En el marc el programa “Descobreix Cambrils”, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ofereix la representació teatralitzada per explicar aquest episodi d’una manera didàctica i divertida, seguint la iniciativa que es va engegar anys enrere amb l’objectiu de donar a conèixer la història de Cambrils als més joves.

“El Carrocontes del Setge” és un espectacle teatral de petit format de 45 minuts de durada, amb música en directe i titelles, enfocat a alumnes de primària i especialment als cursos de 5è, ja que també ho treballen a l’aula. Una colla de comediants (dos actors i dos músics) van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porten un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen la història del Setge de 1640 i el carro es transforma en un petit teatret.

Les representacions s’han programat els dies 28, 29 i 30 de novembre, prèviament a la celebració de la commemoració del Setge de Cambrils, que aquest any es portarà a terme el dissabte 9 de desembre a les 18 hores a la Torre del Llimó. El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’arquebisbe-bisbe d’Urgell visita Andorra la Vella

Notícia següent

Augmenta i es reforça la Policia del Vendrell

Notícies relacionades