El Carnaval 2023 de Reus ja té a punt el programa i el cartell d’enguany

El regidor ha remarcat que "vull agrair l’esforç que estan fent les colles per seguir endavant després de la pandèmia i l’esforç de moltes d’elles per haver comprat plataformes noves homologades per tenir un Carnaval més segur''.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Institut Municipal Reus Cultura i la Federació Reusenca de Colles de Carnaval han presentat aquest matí el programa i el cartell del Carnaval de Reus 2023, que començarà el 16 de febrer, Dijous Gras, i finalitzarà el dia 22 de febrer, Dimecres de Cendra. Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que a banda de tots els actes preparats a la ciutat, “en el programa que hem inclòs un apartat dedicat a la informació per un Carnaval lliure d’actituds i agressions sexistes, i també un conjunt de normes i recomanacions per a totes les colles”.

El regidor ha remarcat que “vull agrair l’esforç que estan fent les colles per seguir endavant després de la pandèmia i l’esforç de moltes d’elles per haver comprat plataformes noves homologades per tenir un Carnaval més segur. Tot i que encara falten colles, hem de dir que la majoria estan fent ja el canvi i això és molt important”.

La trobada amb la premsa ha servit també per presentar el cartell d’enguany del Carnaval reusenc. El seu autor és Oriol Calabuig, dissenyador gràfic i propietari de l’empresa La Targeta i guanyador del cartell del Carnaval de Reus els anys 2019, 2021, 2022 i 2023. El cartell està insirat en la parella de gegants dels Vitxets amb un toc còmic tirant cap a la parella dels Manotes de la ciutat. El cartell vol significar la idea d’agafar “un bon pet” per celebrar la tornada del carnaval sense restriccions.