Enxampat intentant cremar un contenidor en ple carrer a Reus

Segons ha avançat l'Ajuntament de Reus, des del passat divendres 20 de maig, fins al dimarts 24, es van cremar 31 contenidors a la ciutat

Un home de 47 anys, amb un trastorn psiquiàtric, va ser detingut el passat dimarts a Reus, mentre intentava cremar un contenidor d’escombraries del carrer Escultor Rocamora. La detenció va ser possible gràcies a unes càmeres de vigilància que van captar a l’individu, en dies anteriors, cremant un para-sol en un bar del Carrilet.

Segons ha avançat l’Ajuntament de Reus, des del passat divendres 20 de maig, fins al dimarts 24, es van cremar 31 contenidors a la ciutat, fet que va motivar una actuació “d’urgència” per trobar als autors. Un dispositiu coordinat entre la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d’Esquadra va permetre identificar i detenir una altra persona el divendres passat, però que no tindria relació amb el detingut dimarts.

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme de l’Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, ha posat èmfasi en la col·laboració ciutadana, que va permetre identificar l’individu, a partir de les imatges de les càmeres de seguretat ubicades al municipi. “La ciutat és de tots i, en casos així, és important que tots col·laborem”, ha recalcat la regidora.

Després de reconèixer al sospitós, des del dispositiu conjunt entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, es va iniciar un seguiment de l’individu, que va ser enxampat, in fraganti, intentant cremar un contenidor del carrer Escultor Rocamora, a les dues de la matinada.

En el moment de la detenció, se li van trobar set encenedors al damunt. El detingut ha passat a disposició judicial i, en tractar-se d’una persona amb un trastorn psiquiàtric, s’haurà de determinar si la seva condició permet imputar-li un delicte de danys i incendi, o no.