David Ortega Vives del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i Biel Jaramillo Hernández de l’Institut Joviat Hoteleria de Manresa han guanyat avui el primer i el segon premi respectivament del concurs de joves cuiners i cuineres “La mar i l’horta als fogons”. El certamen i el lliurament de guardons han tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.
El jove estudiant David Ortega s’ha guanyat el jurat amb la recepta “Enganyalull de macarrons de galera amb pesto de carxofa i gel de fumet”, mentre que Biel Jaramillo ha aconseguit la segona posició amb un guisat de carxofa amb cremós de galera.
Com a novetat d’enguany, en aquesta 19a edició del concurs, l’organització ha apostat per unir galera i carxofa, fusionant la cuina marinera amb l’horta cambrilenca, i l’esdeveniment s’ha celebrat en el marc de les jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils”.
En una primera fase de selecció, el passat 16 de febrer el jurat es va reunir per valorar totes les receptes rebudes i escollir les 8 semifinalistes. Avui, en la segona fase del concurs, aquestes 8 persones seleccionades han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts i expertes del sector de la restauració i les han exposat davant d’un jurat extern de taula amb professionals del gremi i representants de la societat cambrilenca.
Els i les joves participants han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des de l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més. Els jurats han valorat l’elaboració, l’originalitat, el gust, la presentació del plat i la utilització de productes de la zona.
La convocatòria està oberta a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils amb edats compreses entre els 16 i els 26 anys (ambdues edats incloses).
Com a premi, el primer i el segon finalista s’han emportat un dinar per a dues persones, una entrada a l’espai lúdico-termal Aquatònic vàlida per a dues persones, un xec regal per a la compra d’estris de cuina valorat en 150€ pel primer i 100€ pel segon, i un val per gaudir d’activitats nàutiques valorat en 150€ euros pel primer i 100€ pel segon.
A més, totes les persones finalistes han rebut vals per gaudir d’activitats nàutiques i una entrada per l’Aquatònic, a més de poder participar en una màster class a càrrec del xef cambrilenc Sergi Palacín, propietari del restaurant HIU. El professorat acompanyant també ha rebut diversos obsequis gentilesa de la Cooperativa Agrícola i de les bodegues patrocinadores.
Les desenes jornades “Encarxofa’t a Cambrils continuen fins al 24 de març amb una àmplia oferta de menús i plats recomanats de 24 restaurants i bars-restaurants cambrilencs i una programa d’activitats gastronòmiques. Avui mateix, 15 de març, de 19 a 20 hores hi ha un tast de productes Vilarnau per a bessones i bessones a la Torre del Llimó, amb inscripció prèvia.
El dijous 21 de març s’ha programat la segona sessió de Cuines Obertes, que anirà a càrrec de Damià Capafons del restaurant Cal Tendre, i el diumenge 24 de març s’oferirà una degustació popular d’arròs melós amb carxofes al Port, amenitzada amb una selecció de hits del pop-rock estatal dels anys 80 i 90.
El Nàstic de Tarragona s'ha endut un cop molt fort en la derrota de l'equip contra l'Andorra per 1 a…
La pluja no ha espantat la solidaritat. I és que, malgrat les precipitacions d'aquest diumenge, l'onzena edició de la marxa…
L'estació d'autobusos de Tarragona va ser fa uns dies escenari d'una situació d'allò més surrealista que va agafar una parella…
Reus acull aquest dilluns 5 de maig l’acte de lliurament de les distincions a les noves 22 noves Ciutats de…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha advertit de la possibilitat de “crescudes sobtades importants de caràcter local” en barrancs…
L'arribada massiva de turistes en temporada alta pot arribar a col·lapsar alguns municipis que no tenen les infraestructures necessàries per…
Esta web utiliza cookies.