La Ciutat del Baix Camp

David Ortega i Biel Jaramillo guanyen el concurs de cuina de Cambrils

Són alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i de l’Institut Joviat Hoteleria de Manresa respectivament

David Ortega Vives del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i Biel Jaramillo Hernández de l’Institut Joviat Hoteleria de Manresa han guanyat avui el primer i el segon premi respectivament del concurs de joves cuiners i cuineres “La mar i l’horta als fogons”. El certamen i el lliurament de guardons han tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El jove estudiant David Ortega s’ha guanyat el jurat amb la recepta “Enganyalull de macarrons de galera amb pesto de carxofa i gel de fumet”, mentre que Biel Jaramillo ha aconseguit la segona posició amb un guisat de carxofa amb cremós de galera.

Com a novetat d’enguany, en aquesta 19a edició del concurs, l’organització ha apostat per unir galera i carxofa, fusionant la cuina marinera amb l’horta cambrilenca, i l’esdeveniment s’ha celebrat en el marc de les jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils”.

En una primera fase de selecció, el passat 16 de febrer el jurat es va reunir per valorar totes les receptes rebudes i escollir les 8 semifinalistes. Avui, en la segona fase del concurs, aquestes 8 persones seleccionades han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts i expertes del sector de la restauració i les han exposat davant d’un jurat extern de taula amb professionals del gremi i representants de la societat cambrilenca.

Els i les joves participants han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des de l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més. Els jurats han valorat l’elaboració, l’originalitat, el gust, la presentació del plat i la utilització de productes de la zona.

La convocatòria està oberta a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils amb edats compreses entre els 16 i els 26 anys (ambdues edats incloses).

Com a premi, el primer i el segon finalista s’han emportat un dinar per a dues persones, una entrada a l’espai lúdico-termal Aquatònic vàlida per a dues persones, un xec regal per a la compra d’estris de cuina valorat en 150€ pel primer i 100€ pel segon, i un val per gaudir d’activitats nàutiques valorat en 150€ euros pel primer i 100€ pel segon.

A més, totes les persones finalistes han rebut vals per gaudir d’activitats nàutiques i una entrada per l’Aquatònic, a més de poder participar en una màster class  a càrrec del xef cambrilenc Sergi Palacín, propietari del restaurant HIU. El professorat acompanyant també ha rebut diversos obsequis gentilesa de la Cooperativa Agrícola i de les bodegues patrocinadores.

Les jornades “Encarxofa’t a Cambrils continuen fins el 24 de març

Les desenes jornades “Encarxofa’t a Cambrils continuen fins al 24 de març amb una àmplia oferta de menús i plats recomanats de 24 restaurants  i bars-restaurants cambrilencs i una programa d’activitats gastronòmiques. Avui mateix, 15 de març, de 19 a 20 hores hi ha un tast de productes Vilarnau per a bessones i bessones a la Torre del Llimó, amb inscripció prèvia.

El dijous 21 de març s’ha programat la segona sessió de Cuines Obertes, que anirà a càrrec de Damià Capafons del restaurant Cal Tendre, i el diumenge 24 de març s’oferirà una degustació popular d’arròs melós amb carxofes al Port, amenitzada amb una selecció de hits del pop-rock estatal dels anys 80 i 90.

MinervaPacheco

Missatges recents

Igualada celebra la seva 1a Fira de Salut el pròxim 1 de juny

Dissabte, dia 1 de juny, el Centre Cívic Nord acollirà la primera edició de la…

6 hores fa

El Festival Blanes Arran de Mar ja té els seus caps de cartell

Quan tot just fa pocs dies que l’èxit del I Blanes Costa Brava International Film…

7 hores fa

Mor Jordi Bergadà, exregidor d’ERC a l’Ajuntament de Reus

L'arquitecte i polític Jordi Bergadà Masquef ha mort aquest dimecres amb 68 anys, segons ha…

7 hores fa

ÚLTIMA HORA | Núria Marín deixa l’alcaldia de l’Hospitalet de Llobregat

L'Alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, deixarà l'alcaldia el pròxim 15 de juny, segons…

7 hores fa

Condueix una moto robada i circula en sentit contrari a Torredembarra

La Policia Local de Torredembarra ha detingut un jove com a presumpte autor d'un robatori…

7 hores fa

Lliures x Europa Junts+ presenta els seus candidats per a les eleccions del 9 de juny

La candidatura de Lliures x Europa Junts+ (Junts UE), liderada per l'actual eurodiputat Toni Comín,…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.