El Consell d’Infants de Reus presenta el decàleg de propostes d’enguany

Demà donaran a conèixer el Decàleg contra la discriminació per raó d'identitat de gènere i sexualitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els consellers i conselleres de 6è del Consell Municipal d’Infants de Reus presenten aquest dimarts dia 6 de juny el Decàleg de propostes contra la discriminació per raó d’identitat de gènere i sexualitat, un document que surt del treball que han realitzat durant tot el curs al voltant de la cultura de l’odi.

La presentació es farà demà dimarts, a les 18:30 h, al pati exterior del Centre Cívic Migjorn, en el que serà la sessió de tancament dels consellers i conselleres i després d’uns tallers previs. La sessió comptarà també amb la presència de diferents departaments de l’Ajuntament de la ciutat, que també estan implicats en combatre la discriminació, presentaran accions que es duen ja a terme a la capital del Baix Camp, faran tallers i escoltaran les propostes dels infants.

 

Treball al voltant de la cultura de l’odi

Els consellers i les conselleres de 6è del Consell Municipal d’Infants de Reus han treballat aquest curs entorn a la cultura de l’odi. Primerament van conèixer les desigualtats que pateixen diferents ciutadans de Reus, de mà de les entitats que hi treballen. Van conèixer el racisme, gràcies a l’entitat Reus refugi; la desigualtat per raó d’identitat de gènere i sexualitat, pel col·lectiu H2O; i la desigualtat d’oportunitats en les persones amb diversitat funcional, amb l’entitat Aspercamp.

D’aquests tres eixos, els consellers i les conselleres van escollir aprofundir sobre  la desigualtat per raó d’identitat de gènere i sexualitat, amb l’acompanyament d’H2O i les tècniques de la regidoria d’Educació, i la col·laboració de les respectives escoles.

 

Amb aquest treball van elaborar conjuntament el Decàleg de propostes contra la discriminació per raó d’identitat de gènere i sexualitat.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus es participa en la Xarxa de Ciutats Educadores (Red Estatal de Ciudades Educadoras RECE) i el passat mes de març es va presentar a Sevilla el decàleg a la xarxa temàtica “La Ciudad educadora frente a la cultura del odio”, juntament amb les altres ciutats participants.

Finalment, demà es realitzarà la sessió de tancament, amb la lectura del manifest i del decàleg que conté propostes contra la discriminació per raó d’identitat de gènere i sexualitat.