Es confirma el pacte entre PSC, ERC, Junts i En Comú Podem que desbanca a Klein de l’alcaldia

“No és cap pacte contra ningú, sinó que és un pacte per Cambrils"

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest tarda els líders dels quatre partits, Camí Mendoza (ERC), Alfredo Clúa (PSC), Enric Daza (Junts) i Jordi Barberà (En Comú Podem), amb la resta de regidors electes, han oferit una roda de premsa per anunciar que s’ha arribat a un acord per tal de formar govern municipal que deixarà fora de l’alcaldia a Oliver Klein.

“Tenim el convenciment que els grups que ens hem assegut a parlar podem donar la millor resposta per a Cambrils. És per això, que hem arribat a un acord per formar el que serà el nou govern municipal”, ha anunciat la cap de llista d’Esquerra, Camí Mendoza. A tot, ha afegit que “No és cap pacte contra ningú, sinó que és un pacte per Cambrils, des d’Esquerra hem sigut generosos pel bé de les cambrilenques i cambrilencs. Poder estar a certes regidories ens permetrà poder tirar endavant, amb coherència, el projecte per Cambrils”.

Alfredo Clúa del PSC ha assegurat que “podria semblar més fàcil i més ràpid seguir amb l’actual coalició, amb Nou Moviment Ciutadà i PP. Un govern a 3 que ja porta una dinàmica de treball, però aquesta no ha estat la millor opció i tampoc es tracta d’això, avui i ara estem parlant d’afinitat, d’empatia i d’ètica. I també d’intencions, sí, els programes dels nostres socis són assumibles, negociables i compatibles. Per tant, el model de ciutat també és la raó de l’elecció del PSC de Cambrils per aquesta nova coalició de govern amb ERC, Junts i Comuns.”.

“La intenció dels qui formem aquest acord de govern és treballar pel bé de Cambrils, posant a les persones que hi viuen al centre a través d’unes línies programàtiques comunes, amb propostes realistes i realitzables que possibilitarem treballant a fons, amb constància i units”, ha explicat l’alcaldable de Junts, Enric Daza.

 

“Hem triat l’opció de fer govern amb el PSC, Junts i ERC perquè som les úniques forces que hem aconseguit posar-nos d’acord per fer possible una majoria de govern, dins la qual som tan imprescindibles com els altres. Això ens permetrà fer polítiques transformadores i escorar el govern cap a l’esquerra. Evidentment, tenim un sol regidor, i això no ens permetrà desenvolupar completament el nostre projecte polític, però, sens dubte, serem la garantia que aquest govern avança i transforma la ciutat i la vida dels cambrilencs i cambrilenques”, ha explicat Jordi Barberà, de Cambrils En Comú Podem.

Finalment també han confirmat que ja està decidit que l’alcaldia d’aquest mandat consistirà en els tres primers anys pel PSC, i l’últim per ERC. Els quatre representants han destacat que són socis naturals i la facilitat i il·lusió amb què s’ha arribat al pacte, i han explicat que en els dies vinents s’aniran acabant de definir les línies d’aquest nou govern.