Carrilet i Reus Nord enceten el calendari de Festes de Barri 2023

Les festes de barri donaran el tret de sortida divendres 9 de juny al Barri del Carrilet amb el Pregó de Festa Major a les 20h

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Com cada estiu tornen les festes de barri arreu de la ciutat. Les associacions de veïns Reus Nord i Carrilet encetaran aquest divendres, 9 de juny, el calendari festiu i  a partir d’aquest dia un total de 32 barris de Reus, tres més que l’any passat, concretament Horts de Miró, Lledoners i Passeig Prim, s’ompliran d’activitats per fer-nos gaudir d’uns dies de diversió convivència.

Les festes de barri donaran el tret de sortida divendres 9 de juny al Barri del Carrilet amb el Pregó de Festa Major a les 20 h i a les 23 h el Ball de Festa Major. Al barri Niloga-Reus Nord també hi haurà Pregó a les 20 hores i seguidament un concert de rumba catalana a càrrec del conjunt Salaitos, a la plaça del pintor Ferré Ravascall.

 

Aquestes celebracions tenen la seva màxima expressió durant els mesos de juny i juliol, però s’allargaran fins al mes de desembre amb les festes de la Puríssima Concepció. Organitzades per les mateixes associacions veïnals, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus a través de la Regidoria de Relacions Cíviques, les festes de barri són històricament un exemple de relació i de convivència que evidencien el capital social de Reus i fan bategar l’espai públic arreu mostrant també el  capital cultural amb els seus grups festius tradicionals.

Durant les festes, la ciutadania de cadascun dels barris gaudeix amb familiars, veïnat i amistats convidant a la resta de la ciutat a participar-hi de manera respectuosa. És per aquest motiu, que des de les associacions es treballa per seguir impulsant el respecte pel medi ambient, el residu zero i la lluita contra les agressions.