El Campus Extens de la URV de Cambrils comença la programació d’hivern

Aquest trimestre es realitzaran nou activitats sobre etnologia, ciències del mar, filologia, gastronomia, història contemporània i literatura, entre altres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La programació d’hivern del Campus extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils coordinat des del Museu d’Història de Cambrils s’ha estrenat aquesta setmana amb una nova sessió de Veus cambrilenques, que permet que persones relacionades amb Cambrils mostrin el seu treball a qualsevol de les universitats del país.

Aquesta vegada l’espai trimestral ha anat a càrrec del jove advocat cambrilenc Miquel Julià Pijoan, investigador postdoctoral de la Universitat de Barcelona (UB).  

La programació del nou trimestre inclou un total de nou activitats relacionades amb temes tant diversos com el dret, l’etnologia, les ciències del mar, la filologia, l’economia, la gastronomia, la història contemporània o la literatura.

Les diferents propostes es portaran a terme als equipaments culturals de Cambrils en formats diversos com són exposicions, tallers, conferències o contacontes.  

La properes activitats seran una conferència sobre l’ús i la qualitat del català avui, programada pel 2 de febrer; la inauguració de l’exposició “Mestres d’aixa de butxaca” a la Torre del Port, que se celebrarà el dissabte 11 de febrer, i el taller familiar amb contacontes i manualitat “L’ona vol ser científica” que oferirà l’empresa de divulgació científica especialitzada en el medi marí Plàcton el 12 de febrer.  

El programa continuarà el 27 de febrer amb una conferència sobre cuina per a pacients oncològics, el 28 de febrer amb una sessió oberta del Club de Lectura Adult amb l’escriptor Jordi Ledesma, i el 9 de març amb la inauguració d’una exposició sobre els conflictes laborals a la indústria tèxtil de Tarragona del 1961 al 1980.  

Les últimes activitats del trimestre seran una conferència sobre l’economia del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre al Centre Cultural el dimecres 15 de març al Centre Cultural i un taller de poesia a la biblioteca el dimarts 21 de març.