Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

El Campionat d’Escacs de Catalunya reunirà 1.300 persones a Cambrils

Avatar photo

Paral·lelament a la competició, s’han organitzat dues exhibicions per acostar els escacs a la ciutadania i persones visitants

El Campionat d’Escacs de Catalunya per edats reunirà a Cambrils més de mig miler d’escaquistes des de l’1 fins al 6 d’abril. Aquesta competició individual per a infants i joves d’entre 5 i 20 anys es portarà a terme als hotels Sol Port Cambrils i Port Eugeni i suposarà el desplaçament al municipi d’unes 1.300 persones, entre entrenadors, delegats i familiars.

 

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; el president de la Federació Catalana d’Escacs, José Claudio Viñas, i el secretari de la Unió d’Escacs Cambrils, Jordi Piqué, han presentat avui el campionat i les activitats paral·leles per promocionar aquest esport.

 

L’alcalde ha celebrat la popularització que estan vivint els escacs amb l’entrada de noves generacions i ha destacat l’aposta de Cambrils per un esport que cada vegada té més adeptes. La regidora de Turisme ha agraït a la Federació que hagi escollit Cambrils com a seu, ha valorat la implicació del club cambrilenc, dels hotels i del comerç, i ha explicat l’estratègia de Cambrils per seguir reforçant el seu posicionament com a destinació de turisme esportiu nacional i internacional.

 

En aquest sentit, la regidora de Turisme ha recordat que aquesta Setmana Santa a Cambrils se celebrarà també el Mundialito de futbol base, la competició de Balls Esportius i el torneig TGN Bàsquet.

 

Per la seva banda, el president de la Federació ha destacat la bona sintonia entre el teixit associatiu, el sector empresarial i l’Ajuntament per poder organitzar el campionat i ha afirmat que Cambrils és un lloc ideal per acollir l’esdeveniment i completar l’experiència de les persones participants i acompanyants amb una gran oferta turística, gastronòmica i cultural. Finalment, el secretari de la Unió d’Escacs ha explicat que durant els 6 dies de campionat es podrà gaudir del talent, l’intel·lecte, la capacitat de treball i l’esforç de gent jove amb molt de futur.

 

Paral·lelament a la competició, s’han organitzat dues exhibicions per acostar els escacs a la ciutadania i persones visitants. Per una banda, el diumenge 2 d’abril a partir de les 12 hores el mestre Jordi Magen oferirà una exhibició de partides simultànies que serà tot un espectacle d’intel·ligència i enginy. Per l’altra, s’està preparant una mostra de partides ràpides a la plaça de la Vila. A més, durant la setmana les botigues cambrilenques impulsaran una acció de dinamització per donar a conèixer el campionat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen − seven =

Notícia anterior

Valls tancarà el curs d’activitats en família amb 3 nous tallers fins al juny

Notícia següent

Tàrrega organitza un cicle d’activitats per a gent jove durant les vacances de primavera

Notícies relacionades