Els infants i joves del Servei d’Atenció Diürna i d’Acompanyament Adolescent (SADI) del Departament de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de Cambrils han gaudit d’un estiu ple d’activitats lúdiques, esportives, dinàmiques i de coneixença de l’entorn.
Per una banda, l’Ajuntament de Cambrils, apostant per la inclusió, ha ofert al SADI un total de 40 places setmanals dels Casals d’Estiu. Aquest any 92 infants i joves han participat en les activitats que s’organitzen des del Palau Municipal d’Esports. En total, han estat una suma de 326 setmanes d’atenció i 208 setmanes de menús al menjador.
Per altra banda, el SADI ha organitzat paral·lelament una programació d’estiu adaptada, per donar resposta als infants que no estan participant durant aquelles setmanes als casals municipals d’estiu. L’atenció del SADI d’estiu es porta a terme durant el mes de juliol i té l’objectiu oferir activitats lúdiques, esportives, dinàmiques i de coneixença de l’entorn a infants i joves, afavorint el vincle entre ells i elles i fomentant la relació, l’oci saludable i l’estimulació socioafectiva.
A més, des del 2021 la Fundació Pere Tarrés, que gestiona el SADI de Cambrils, ofereix una setmana de colònies socials a la Casa de Colònies La Conreria, a Tiana, de manera totalment gratuïta. Aquest estiu un total de 46 infants han pogut gaudir d’aquests dies de convivència en un espai diferent de l’habitual, fent possible l’aprenentatge i l’adquisició de valors, actituds i hàbits i gaudint del foment i creació de moments feliços i d’esbarjo positius.
El SADI de Cambrils és un servei diürn per l’atenció d’infants i adolescents en situació de risc social fora de l’horari escolar en els períodes lectius que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses.
El servei s’adreça a menors entre 3 i 17 anys empadronats al municipi de Cambrils, prioritàriament, a aquells que estan en situació de risc. El recurs s’ubica en l’entorn o context habitual de l’infant o adolescent i l’objectiu de la seva intervenció és l’atenció personalitzada, grupal, familiar, treball en xarxa i en comunitat.
El SADI aposta per implicar-se i vincular-se amb l’entorn proper i en iniciatives comunitàries per a potenciar la col·laboració dels infants i el seu sentiment de pertinença al municipi. És per això que aquesta activitat oberta serà clau per a vincular l’acció socioeducativa amb els recursos de Cambrils.