Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Cessetània organitza una jornada sobre treball i qualificació professional

Avatar photo

La Cessetània, la Xarxa de desenvolupament local del Camp de Tarragona, celebrarà la seva jornada anual demà dijous 9 de novembre a partir de les nou del matí al Castell de Falset. La jornada, titulada “Present i futur al territori de la Cessetània: treball i qualificació professional”, posarà sobre de la taula la importància de formació i la qualificació professional en la generació de llocs de treball de qualitat i en la competitivitat de les empreses en un context de canvis estructurals en el sistema de formació professional, així com les oportunitats dels territoris de la Cessetània en aquest context. 

Cambrils el 2018 es va integrar en aquesta xarxa per generar estratègies territorials d’ocupació i desenvolupament econòmic i el 2021 va entrar a formar part del grup motor tècnic, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, l’Ajuntament de Vilaseca i la PIMEC.  

El regidor d’Educació i Ocupació, Jordi Barberà, que assistirà a la jornada acompanyat per l’equip tècnic de l’àrea, ha afirmat que el treball en xarxa amb altres entitats del Camp de Tarragona és clau per continuar avançant en les polítiques per millorar l’ocupabilitat de les persones i la inserció laboral, i desenvolupar un territori cohesionat, sostenible i que doni cabuda als nous projectes empresarials que diversifiquin i enriqueixin l’economia. En aquest sentit, el regidor ha recordat projectes conjunts que Cambrils porta a terme amb Reus, l’Hospitalet de l’Infant i altres municipis.  

El programa de la jornada 

Durant la primera part es farà una presentació de la realitat socioeconòmica del Camp de Tarragona, a càrrec de Joaquim Margalef i Josep Alcoceba, economistes de la URV i autors del llibre “Parlem d’economia: Estudi del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre 2015-2021″. Tot seguit,  Ángel Tarriño, coordinador de l’Observatori de la Formació Professional de la Fundació BCN FP, parlarà dels Consells territorials de la formació professional. 

A la segona part de la jornada s’exposaran quatre experiències de bones pràctiques de formació i qualificació professional en sectors productius importants i estratègics al territori: energia renovable,  agrària, enologia i excavacions. La moderació de la taula anirà a càrrec de Íngrid Bertomeu Cabrera, antropòloga i consultora. 

Com  a cloenda de l’acte es farà la signatura formal de les noves adhesions a la Declaració de la Cessetània, Consell Comarcal de l’Alt Camp i Diputació de Tarragona, i la foto de família. 

La Cessetània és la xarxa formada per les principals entitats del Camp de Tarragona que treballen en la gestió de les polítiques d’ocupació i desenvolupament econòmic local. Es va iniciar el juliol de 2017 amb la Declaració de la Cessetània, en la jornada que es va fer a Alcover. La Selva del Camp i Vila-seca han estat els municipis on s’han celebrat altres jornades de la Cessetània. Actualment formen part de la Xarxa més de 20 entitats públiques i privades del territori. 

La jornada s’adreça a professionals i entitats que treballen en ocupació, formació  i desenvolupament econòmic local. L’enllaç per inscriure-s’hi és el següent: https://forms.gle/9LxfhcmfYoZojrxC7 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tot a punt per la Festa dels Drets dels infants a Igualada

Notícia següent

Solsona dota d’enllumenat el camí de Cal Sotaterra

Notícies relacionades