La biblioteca de Cambrils programa una lectura dramatitzada i una sessió de contes musical

El Club de Lectura Adult es trobarà amb el traductor Pau Vidal en una sessió oberta el 21 de maig a les 18h (inscripcions a bib@cambrils.cat)

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat aquest mes de maig l’espectacle “La correspondència de Margarida Xirgu a càrrec de l’actriu Àngels Bassas i la violencelista Esther Vila, una trobada oberta del Club de Lectura Adult amb el traductor Pau Vidal i una sessió de contes dels Germans Grimm amb acompanyament musical.  Per assistir a les activitats cal inscripció prèvia a través del correu bib@cambrils.cat 

La lectura dramatitzada “La correspondència de Margarida Xirgu” es portarà a terme aquest divendres, 7 de maig, a les 18 hores, al Centre Cultural. Aquest epistolari de la coneguda actriu, directora i pedagoga teatral permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i dels esdeveniments històrics que va viure.  

La segona activitat serà la sessió oberta del Club de Lectura Adult al Centre Cultural prevista pel 21 de maig a les 18 hores. El protagonista de la trobada d’aquest mes serà Pau Vidal, que ha traduït al català el llibre Km 123 d’Andrea Camilleri.  

Per acabar la programació del mes, el 25 de maig Eva González explicarà els contes tradicionals dels Germans Grimm En PatufetEls follets sabaters i Les set cabretes, amb l’acompanyament musical de Dani Molin.

A més, els clubs de lectura continuaran les seves sessions en format virtual. Per una banda, el Club de Lectura Fàcil, coordinat d’Helena Martínez del Servei Local de Català, dedicarà les dues sessions del maig al llibre Si menges una llimona sense fer ganyotes, de Sergi Pàmies. Per l’altra, el Club de Lectura Infantil es connectarà el 28 de maig per comentar el llibre Abu Torrelli hace sopa, de Sharon Creech. 

PROGRAMA D’ACTIVITATS 

CLUB DE LECTURA FÀCIL  

Trobada per a parlar i comentar la lectura del mes 

Dimecres 5 i 19 de maig a les 19 h, sessions virtuals per a comentar el llibre Si menges una llimona sense fer ganyotes, de Sergi Pàmies, amb la coordinació d’Helena Martínez, del Servei Local de Català. 

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells en col·laboració amb el Servei Local de Català, per a membres del club de lectura. 

ESPECTACLE: LA CORRESPONDÈNCIA DE MARGARIDA XIRGU 

Lectura dramatitzada a càrrec d’Àngels Bassas, actriu, i Esther Vila, acompanyament al violoncel 

Divendres 7 de maig a les 18 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), La correspondència de Margarida Xirgu, lectura dramatitzada. A causa dels seus viatges i del seu exili, l’epistolari de la coneguda actriu, directora i pedagoga teatral permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i dels esdeveniments històrics que va viure. 

La lectura dramatitzada va a càrrec d’Àngels Bassas, actriu i escriptora. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Amb una extensa trajectòria com a actriu en el món teatral. Ha treballat també en cinema i en sèries de televisió. Autora dels contes infantils de la sèrie Patatu i de llibres per a adults: la novel·la  Dóna’t  (2016) i el recull de relats La vida té aquestes coses (2018). 

Amb l’acompanyament musical d’Esther Vila al violoncel, que recolzarà dramàticament la lectura en la part emocional i de referents històrics. 

Activitat organitzada per la Central de Biblioteques de Tarragona i la Biblioteca Josep Salceda i Castells, per assistir a la trobada caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat

CLUB DE LECTURA ADULT EN OBERT AMB PAU VIDAL 

Trobada amb el traductor Pau Vidal 

Divendres 21 de maig a les 18 h, a la Sala d’actes del Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), Club de lectura en obert amb Pau Vidal, traductor al català del llibre Km 123 d’Andrea Camilleri.  

Activitat organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb la col·laboració del Campus Extens de la URV a Cambrils.  

Per assistir a la trobada caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat

CONTES DELS GERMANS GRIMM 

Hora del conte per a nens i nenes amb acompanyament musical 

Dimarts 25 de maig a les 18 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), Contes dels Germans Grimm, hora del conte a càrrec d’Eva González per explicar els contes “En Patufet”, “Els follets sabaters” i “Les set cabretes”, amb l’acompanyament musical de Dani Molin. Contes tradicionals amb cançons que tothom coneix on descobriran l’habitació d’en Patufet. 

Activitat organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells, per assistir a la trobada caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat

CLUB DE LECTURA INFANTIL 

Trobada mensual del club per a comentar el llibre Abu Torrelli hace sopa 

Divendres 28 de maig a les 18 h, a la biblioteca, sessió del Club de lectura infantil per a comentar el llibre Abu Torrelli hace sopa, de Sharon Creech. 

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb la coordinació de Rosana Andreu, per a membres del club de lectura.