Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

El Gran Recapte recollirà aliments a nou supermercats de Cambrils

Avatar photo

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Salut i Inclusió, Gemma Balanyà, i representants de les tres entitats organitzadores (Dolors Sabaté de Caritas Sant Pere, Àngels Canadell de Càritas Santa Maria i Víctor Mangrané de Creu Roja) han presentat aquest matí la 15a edició del Gran Recapte del Banc d’Aliments, que recollirà aliments a nou supermercats de Cambrils i Vinyols els dies 24 i 25 de novembre.

La campanya impulsada pel Banc d’aliments es porta a terme simultàniament a tot Catalunya. A Cambrils la gestionen les tres entitats de la Xarxa de distribució d’aliments (Caritas Santa Maria, Caritas Sant Pere i Creu Roja) amb la col·laboració de l’àrea d’Inclusió i la brigada de l’Ajuntament de Cambrils.

Els supermercats participants en la recollida física de Cambrils i Vinyols seran Spar (tres establiments), Plus Fresc, Esclat, Aldi, Bon Àrea de la vila i Bon Àrea i Plus Fresc. A més, fins el 30 de novembre es podran fer donacions a la línia de caixa a una llista més àmplia de supermercats i per bizum al 33596.

L’alcalde i la regidora d’Inclusió han posat en valor la feina d’organització i logística del voluntariat de Càritas i Creu Roja, que permet que en el cas de Cambrils els aliments recollits no s’hagin de centralitzar i gestionar a través del Banc d’Aliments, sinó que es puguin quedar al municipi per les 450 famílies derivades de Benestar Social que atenen anualment les entitats col·laboradores.

Per la seva banda, els responsables de les tres entitats han explicat el funcionament del recapte i han fet una crida al voluntariat per arribar a les 120 persones que necessiten per cobrir tots els punts de recollida i el magatzem on es recompten i s’organitzen els productes. Cal destacar que enguany el Gran Recapte compta amb 22 alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV i 12 més de l’Institut Cambrils.

Les persones voluntàries s’encarregaran d’orientar a les persones que vulguin col·laborar en la campanya als supermercats, del transport al magatzem o el recompte, triatge i classificació d’aliments. Enguany els productes més necessaris són llet i oli, que han patit una gran pujada dels preus; així com articles de neteja de la llar, com el sabó de rentadora i rentaplats; d’higiene personal, com xampú, gel, pasta de dents i paper de wc, i productes per nadons com potets de fruita i bolquers. En canvi, no es necessiten aliments com paquets d’arròs o pasta, que ja arriben a les entitats per altres vies.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × four =

Notícia anterior

Més d’un centenar d’activitats a la quarta edició de la Setmana de la Pedra Seca

Notícia següent

Troben una nena d’un any i mig gatejant pel carrer: S’havia escapat de la llar d’infants

Notícies relacionades