L’Associació Catalana de Sommeliers ha organitzat aquesta setmana una sessió de formació i tast professional dins de la programació de la 14a edició del Festival del Vi i la Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi”. La jornada, que es va portar a terme al pati de la Torre del Llimó, va comptar amb la participació de l’acabada de crear Associació Montsant Nord, i el suport del Patronat de Turisme i el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.
Els cellers de la zona nord de la Denominació d’Origen Montsant han constituït aquesta nova associació per tal de promoure les particularitats dels vins que s’elaboren en aquesta zona, la més fresca de la DO Montsant.
L’Associació Montsant Nord està constituïda per 10 cellers ubicats als 4 municipis que conformen la zona (Cornudella de Montsant, Ulldemolins, Albarca i Siurana) i tots ells han participat en la sessió organitzada a Cambrils. Els cellers són Agrícola d’Ulldemolins, Celler Cooperatiu de Cornudella, Celler de l’Era, Celler Gritelles, Celler Noguerals, Celler Ronadelles, Celler Serra Major, Cingles Blaus, Clos Maria i Companyia Vitícola Sileo.
Els 10 cellers de Montsant Nord elaboren els seus vins amb raïm provinent exclusivament d’aquesta zona, i ara volen donar a conèixer les peculiaritats que té aquesta zona en diferència a la resta de zones de la DO Montsant. L’associació compta amb el suport de la DO Montsant, i els cellers que la conformen confien que serveixi perquè altres zones de la DO puguin unificar els seus esforços per tal d’ajudar a difondre millor els vins de la DO Montsant.
Enguany la Fira del Vi ha volgut apostar per aquesta iniciativa amb la voluntat de col·laborar amb l’Associació Catalana de Sommeliers, acollint tot un seguit de professionals especialitzats en aquest sector.