Cambrils implementarà zones d’aparcament regulat temporal gratuït

En les setmanes vinents al carrer Pau Casals s’iniciarà una prova pilot d’aquests espais denominats zona vermella

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Cambrils va aprovar ahir la modificació de l’Ordenança d’estacionament i parada de vehicles que servirà per implementar una nova tipologia d’aparcament al municipi. Aquests nous espais tindran la denominació de zona vermella i en les setmanes vinents s’iniciarà una prova pilot al carrer Pau Casals.  

Una vegada en actiu, la zona vermella permetrà l’estacionament gratuït durant un període de 20 minuts. L’ús quedarà controlat per càmeres, que de forma automàtica iniciaran un expedient sancionador, tot i que haurà de ser validat per part d’un agent abans de ser tramitat. 

El regidor d’Hisenda i Protecció Ciutadana, David Chatelain, ha explicat que amb la modificació de l’Ordenança l’equip de govern introdueix modalitats d’estacionament que han de servir per donar noves respostes a la complexa problemàtica de la mobilitat. En el cas de les zones vermelles, amb una tipologia que no suposa cap cost, però que garanteix una rotació a causa del seu caràcter estrictament temporal.  

El control amb càmeres permetrà  evitar l’abús en l’ocupació dels espais d’una forma automàtica, i de retruc aprofitarà les oportunitats de la digitalització en tasques de vigilància per a millorar la seguretat ciutadana.