Cambrils homenatja les víctimes de l’atemptat del 17A

La cerimònia ha començat al voltant de les 11 hores amb un parlament de Klein

Cambrils ha commemorat aquest dijous el cinquè aniversari de l’atemptat del 17 d’agost del 2017 amb un acte de record i d’homenatge a les víctimes al memorial que es va instal·lar al port de la localitat.

Hi han participat víctimes, familiars i representants institucionals, com l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge.

La cerimònia ha començat al voltant de les 11 hores amb un parlament de Klein, que ha manifestat que desitja que després de cinc anys l’acte serveixi per “prevenir l’odi, el terrorisme, la guerra i la desraó”, i que sigui un acte de solidaritat d’acompanyament a les víctimes i familiars.

Així mateix, ha agraït la feina dels cossos de seguretat, i ha enviat un “missatge de pau perquè s’imposi a la rancúnia, l’horror i el dolor”.

Després, s’ha fet un minut de silenci, i familiars, víctimes i representants polítics i dels cossos de seguretat han fet una ofrena floral amb roses blanques, mentre dos violoncels han tocat el ‘Cant dels Ocells’ i l’himne europeu.

Per acabar, tres nens de Cambrils, en representació dels joves de la localitat, han deixat anar globus blancs al cel.

Després de l’atemptat a la Rambla de Barcelona el 17 d’agost on van matar 14 persones, a la una de la matinada del 18 d’agost, a Cambrils, cinc membres de la cèl·lula van atropellar sis persones, entre les quals una mossa, i van matar una dona.