Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Cambrils obre dues convocatòries d’ajuts per despeses bàsiques de la llar

Avatar photo
Les sol·licituds es podran presentar del 4 al 22 de març a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)

L’Ajuntament de Cambrils està a punt d’obrir dues convocatòries de subvencions per contribuir a cobrir despeses bàsiques de la llar de dos col·lectius: persones en situació o risc d’exclusió social i persones majors de 65 anys jubilades o pensionistes que reuneixin els requisits generals i específics detallats a les bases.

Els ajuts estan destinats a despeses de subministraments (aigua, llum o gas) i d’hipoteca o lloguer. Per poder accedir a la convocatòria serà imprescindible presentar els rebuts originals pagats pel banc del lloguer, crèdit hipotecari o subministraments dels últims 12 mesos anteriors a la data de finalització de presentació de les sol·licituds.

Les persones interessades podran presentar les seves sol·licituds del 4 al 22 de març, en imprès normalitzat, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament. Cal demanar cita prèvia a través del següent enllaç [citaprevia.gestorn.com/cambrils]citaprevia.gestorn.com/cambrils, o per telèfon trucant al 010 des de Cambrils o al 977 79 45 79 des de fora del municipi. Les dues subvencions són incompatibles entre elles.

La dotació total prevista de les ajudes per a persones en risc d’exclusió social és de 32.000 euros, que es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 150 euros per persona beneficiària. L’any passat es van beneficiar d’aquestes subvencions un total de 196 persones.

En el cas de les ajudes a persones majors de 65 anys, la dotació total prevista és de 23.000 euros, que també es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 175 euros per persona beneficiària. L’any passat es van beneficiar d’aquestes subvencions un total de 99 persones.

De manera complementària, l’empresa COMAIGUA, gestora del servei d’aigua municipal, aplicarà als beneficiaris d’aquesta subvencions les ajudes previstes al Fons de Solidaritat per a persones majors de 65 anys, així com per a famílies nombroses i/o monoparentals, en base al conveni signat amb l’Ajuntament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cala Vento, Paul Fuster, Guineu i Joana Serrat a l’11è Hivernacle de Vilafranca

Notícia següent

Té lloc la 2a competició solidària d’skate i scooter de Cambrils

Notícies relacionades