Montroig del Camp se suma a la commemoració del 8M

Del 4 al 25 de març es duran a terme diverses activitats i tallers, entre elles la lectura del manifest institucional

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un any més, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma a la commemoració del  Dia Internacional de les Dones, que es celebra el 8 de març, amb l’organització d’un  programa d’activitats que vol arribar a tots els sectors d’edat del municipi. Diversos  departaments han preparat conferències, conta contes, tallers i jocs amb l’objectiu  de treballar per la igualtat d’oportunitats entre totes les persones i erradicar actituds  i comportaments heteropatriarcals que persisteixen a la societat.  

Les activitats començaran el dia 4 de març a les biblioteques municipals amb una  conferència sobre les dones a l’antiguitat clàssica, que anirà a càrrec de Meritxell  Blay Boquera, especialista en llengües clàssiques.  

El dia 10 de març a través del canal Youtube, Loli Beltran, de l’Agenda dels més  petits, oferirà el conte i el taller “Volaré molt alt” per fomentar la igualtat de gènere  entre els més petits.  

Pensant amb els més joves s’ha programat l’activitat Monòlegs a l’aula, que tindrà  lloc als dos instituts del municipi els dies 17 i 25 de març i on la Companyia Nus  Teatre farà intervencions teatrals a les aules de l’alumnat de 4rt d’ESO per treballar  temes com l’assetjament sexual, la homofòbia o la bifòbia. També dirigit als joves  del municipi, el departament de Joventut, ha preparat activitats a les xarxes socials,  amb un Quiz Questions amb la possibilitat de guanyar productes de la campanya  #Malamente i un vídeo de les agents de salut sobre el 8M.  

Finalment, s’han programat dues activitats dirigides especialment a les dones amb  l’objectiu de donar-los eines per conèixer parts del cos femení com és la zona del sòl  pelvià o l’aparell uroginecològic. La primera és un taller per conèixer el sol pelvià  que tindrà lloc el dies 9 i 16 de març a través de la plataforma Zoom. La segona  activitat és la de Salut femenina més enllà de la menopausa, dirigit a dones de més  de 50 anys on s’abordaran temes de salut integral de la dona en la maduresa. Les  dues propostes aniran a càrrec de la fisioterapeuta especialista en sòl pelvià Itxaso  Galdos Barreras. Per participar-hi es necessari inscriure’s prèviament al correu  electrònic cultura@mont-roig.cat

La lectura del manifest del 8M dedicat a la reivindicació de la coresponsabilitat  efectiva  

Per altra banda, la lectura del manifest del 8M es projectarà a través del canal  Youtube de l’Ajuntament el dia 8 de març a les 12.00 del migdia. En aquesta ocasió  el manifest del Dia Internacional de les Dones reivindicarà que les dones són encara  les que s’ocupen de manera principal o en exclusiva de les tasques domèstiques.